Quatre biblioteques escolars obren els caps de setmana per estudiar i fer els deures

  • La iniciativa l'engega l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona.
  • Els centres obren les seves portes i patis en horari extraescolar.
  • Monitors responsables de l'espai ajuden als nois amb els deures.
Una mujer consultando unos libros en una biblioteca.
Una mujer consultando unos libros en una biblioteca.
GTRES
Una mujer consultando unos libros en una biblioteca.

L'Institut Municipal d'Educació de Barcelona va posar en marxa el cap de setmana del 23 i el 24 de novembre les quatre primeres Biblioteques Escolars Obertes al Barri. Aquest nou servei municipal ofereix als alumnes la possibilitat d'estudiar o de fer els deures en espais que obren les seves portes en horari extraescolar.

Les biblioteques estan a Horta-Guinardó (Escola Coves d'en Cimany del carrer Coves d'en Cimany número 42; obre els divendres de 17.00 a 20.00 hores); al districte de Nou Barris (Institut Barcelona Congrés del carrer Baró d'Esponella, 1 que obre els diumenges de les 11.00 a les 14.00 hores); al districte de Sant Andreu (Escola Pompeu Fabra del carrer Olesa, 19, que obre els dissabtes de les 11.00 a les 14.00 hores, i l'Escola Baró de Viver, a Tucumán, 1, oberta els dissabtes de les 10.00 a 13.00 hores).

Amb Pati Escolar Obert al Barri

Aquests centres educatius també tenen el servei municipal de Pati Escolar Obert al Barri, amb un monitor responsable del funcionament de l'espai i voluntaris educatius que ajuden als nois i noies a fer els deures.

El regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha explicat que el nou servei de biblioteques escolars obertes al barri «és una de les diferents accions que impulsem des del govern de la ciutat per ajudar a l'èxit escolar de l'alumnat i , en aquest cas, el que volem és posar a disposició dels nois i noies de la ciutat nous espais on poden estudiar o fer els deures».

Ardanuy també ha anunciat que des de l'àrea d'Educació estan treballant «per obrir de manera esglaonada més biblioteques escolars i, durant els propers mesos, dins d'aquest curs escolar, posarem al servei de l'alumnat de la ciutat tres noves biblioteques d'aquest tipus».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento