El servei Treball Joves assessora el jovent perquè trobi una feina

  • És un programa que compta amb el suport de Barcelona Activa.
  • Treballa en el Pla de Xoc contra l'atur juvenil aprovat per l'Ajuntament.
  • Es fan càpsules informatives per la orientació i recerca de feina.
Una de las aulas de la Facultad de Biología de la Universidad de Barcelona
Una de las aulas de la Facultad de Biología de la Universidad de Barcelona
EFE
Una de las aulas de la Facultad de Biología de la Universidad de Barcelona

Barcelona Activa, la regidoria d'Adolescència i Joventut i l'Àrea d'Economia,Empresa i Ocupació treballen des del passat mes de maig en el servei Barcelona Treball Joves. Aquest servei d'orientació i recerca de feina per a joves d'entre 16 i 25 anys vol ajudar a reduir el  més possible les elevades xifres d'atur juvenil i complir amb la mesura 1.4. del Pla de Xoc contra l'atur juvenil que va ser aprovat per l'Ajuntament de Barcelona el passat 18 de gener.

Barcelona Treball Joves és un servei estable i permanent durant tot l'any que acompanya a la joventut en el seu accés al mercat laboral. Es divideix en tres formats:un programa d'activitats d'orientació i recerca de feina, un servei d'acompanyament o coach personalitzat i un servei d'intermediació conegut també com a Plataforma Empresa-Ocupació versió junior.

El programa d'orientació i recerca de feina compta amb un ampli catàleg de càpsules formatives amb formats innovadors que cobreixen totes les etapes d'orientació i recerca de feina:l'autoconeixement per part del candidat, l'orientació, la recerca de feina activa i el seu desenvolupament competencial.

Les càpsules es basen en sis eixos: posiciona't en la recerca de feina;orienta't; coneix el mercat de treball; prepara't per buscar feina; des- taca i creix professionalment i, per últim, treballar a l'hivern.

Cobertura de vacants en empreses

El servei d'acompanyament ofereix una atenció directa al jove de manera presencial per tal que pugui resoldre els seus dubtes relacionats amb el pla d'acció que ha de desenvolupar per a la recerca de feina. El servei d'intermediació laboral serveix per a què els joves puguin optar per la cobertura de les vacants d'aquelles empreses que s'apunten a Barcelona Activa.

Els primers sis mesos de vida del programa han permès afinar aspectes com la durada i el contingut de les activitats, els equipaments, l'enfocament tècnic i pedagògic i les sessions.

Durant el primer semestre del servei de Barcelona Treball Joves s'han realitzat 140 activitats en 13 punts de la ciutat del Centre d'Assessorament Acadèmic per a Joves; Hi ha hagut 718 joves participants amb un perfil d'un 80% de nacionalitat espanyola i un 20% de fora de la Unió Europea; un 40% amb estudis superiors, un 21% amb Formació Professional, un 38% estudiants de Secundària i un 1% sense estudis acadèmics. El 54% estaven aturats, un 44% eren estudiants i un 2% estaven treballant. El 38% dels participants són menors de 24 anys. www.bcn.cat/treball/joves.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento