Operadors turístics ja eviten la ruta del Park Güell perquè el recinte passa a ser de pagament

  • El monument rep visitants que s'afanyen a veure'l mentre sigui d'entrada lliure.
  • A partir d'aquesta setmana l'accés es limitarà a 800 persones cada hora.
  • Es podrà visitar pagant 8 euros o inscribint-se a Gaudir+BCN.
  • Serà gratuït per als veïns dels barris propers i per als centres escolars de la zona.
  • Es promocionen més ara les rutes per Montjuïc i el Gòtic perquè són gratuïtes.
Una turista es fa una foto al popular Drac de Gaudí del Park Güell.
Una turista es fa una foto al popular Drac de Gaudí del Park Güell.
MIQUEL TAVERNA
Una turista es fa una foto al popular Drac de Gaudí del Park Güell.

A pocs dies de ser un indret d'entrada limitada o de pagament, el Park Güell rep visitants que s'afanyen a veure'l mentre sigui gratuït. Nombroses escoles de Barcelona i rodalies s'apropen al parc monumental de Gaudí expressament, sabent que el 25 d'octubre l'accés es restringirà. Els estudiants, petits i grans, es barrejaven divendres amb centenars de turistes, sobretot de grups organitzats, que a primera hora del matí ja omplien les escales del Drac. Més que una reunió de turistes semblava un immens photocall o passi gràfic.

La gran afluència estava molt motivada pel proper accés limitat al monument natural i arquitectònic a partir del proper divendres. Operaris enllestien les guixetes que començaran a funcionar llavors. L'entrada al Park Güell costarà 8 euros. Però seguirà sent gratis per als veïns, les persones inscrites a Gaudir+BCN i els alumnes, pares i professors dels centres escolars de la zona d'influència del parc. L'accés es limitarà a 800 persones per hora.

L'Ajuntament i el districte de Gràcia, a on pertany el Park Güell, volen evitar amb aquesta mesura «les aglomeracions de visitants», així com «augmentar la qualitat de vida dels veïns i lluitar contra la venda il·legal dins del parc», afirmava dies enrere la regidora del districte gracienc, Maite Fandos.

El cert és que, passejant pel parc, es veu a simple vista com els venedors –molt nombrosos– i sobretot de souvenirs i arracades, conviuen en aparent harmonia amb els vigilants. Però amb la limitació d'accés al recinte, el parc podria perdre visites.

Turistes que no tornaran

Sobretot si es té en compte el que faran alguns operadors de tours organitzats d'un dia per a turistes, especialment d'origen asiàtic, que volen visitar molts monuments de la ciutat en poques hores. L'Ana, una de les guies oficials de la Generalitat que treballa al parc, indica a 20minutos que, a partir d'aquesta setmana, no inclouran el parc als tours d'un dia, tot i que mantindran les visites a la Sagrada Família i al Museu Picasso, també de pagament.

L'Eugènia, una altra guia, confirmava aquest extrem també en el seu cas i afegia que canviaran el parc per la muntanya de Montjuïc i el Barri Gòtic «que són gratis i donen major flexibilitat horària». En canvi, en Sergi, un altre guia, es mostrava content que es limiti l'accés: «Els barcelonins no venen aquí i amb la restricció es dignificarà el parc, tot i que es perdin visites». Ho argumenta dient que s'acabaran «les cues als lavabos, la venda ambulant, els pícnics, les aglomeracions i els carteristes».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento