La Generalitat prepara una nova targeta de transport públic integrat per a l'àrea metropolitana

  • Suposarà una inversió inicial de 60 milions d'euros.
  • Funcionarà amb un xip amb validació, segons ha explicat el portaveu del Govern, Francesc Homs, qui ha reclamat més inversió en infraestructures.
  • S'ha aprovat un nou contracte de servei públic de gestió de Rodalies entre la Generalitat i Renfe per "guanyar en eficiència".
Tren de Rodalies.
Tren de Rodalies.
ARXIU
Tren de Rodalies.

Catalunya disposarà d'una targeta única de transport públic. El Govern català ja ha donat les primeres passes per tal de definir aquest nou mecanisme, que s'implantarà a l'àrea metropolitana de Barcelona, segons que ha indicat aquest dimarts el portaveu del Govern, Francesc Homs.

La targeta comptarà amb una aplicació amb un xip amb validació, tal com ja han incorporat d'altres països europeus. El sistema es posarà en marxa alhora a les quatre empreses de transport que operen a l'àrea metropolitana, cosa que "implica complexitat i requereix una presa de decisions", ha puntualitzat Homs.

L'aplicació de la nova targeta suposarà una inversió inicial de 60 milions d'euros, segons estimacions del Govern.

D'altra banda, l'Executiu ha aprovat un nou contracte de servi públic de gestió de Rodalies, que suposa un "canvi contractual" de la Generalitat de Catalunya amb Renfe operadora, l'empresa que gestiona el servei.

"Pensem que aquest tipus d'acords ens farà guanyar eficiència en el transport públic", ha assegurat el portaveu, tot reclamant que es dugui a terme la inversió pendent en infraestructures a Catalunya.

Francesc Homs ha recordat que el Govern central va adquirir al 2007 el compromís de tirar endavant un pla d'inversions d'infraestructures en Rodalies, que "està al 9%" de compliment. "Hi ha molt recorregut per fer", ha conclòs Homs, tot insistint en la urgència de dur a terme el desdoblament de la línia de Vic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento