Comença la temporada de tardor al Zoo de Barcelona amb més animals i noves instal·lacions

  • S'han inaugurat instal·lacions d'hipopòtams i tritons del Montseny.
  • Han arribat 91 tritons cedits pel Departament d'Agricultura.
  • A l'interior del Delfinari s'ha col·locat un plafó educatiu de 27 metres.
Nueva inquilina en el zoo de Barcelona
Nueva inquilina en el zoo de Barcelona
ATLAS
Nueva inquilina en el zoo de Barcelona

El Zoo de Barcelona ha inciat la temporada de tardor després d'haver inaugurat recentment un parell d'instal·lacions d'animals, la d'hipopòtams i la dels tritons del Montseny.

La dels hipopòtams en recrea l'hàbitat natural i amplia tant la superfície com la làmina d'aigua dedicada a aquest il·lustre habitant del Zoo. L'espai afegeix, a més, un nou sistema de filtració ecoeficient que fa possible un important estalvi d'aigua per a la instal·lació.

El recinte reprodueix una part de riu amb zona de platja i conté vegetació de ribera, com ara canyes, papirs i plantes aquàtiques. També suma una zona rocosa amb una petita cascada i una altra zona de llac dividit en dues àrees.

Espècies de fauna autòctona amenaçades

Els tritons del Montseny van estrenar instal·lacions enguany dins d'un programa de cria en captivitat de l'espècie. Van arribar fins al Zoo 91 tritons cedits pel Departament d'Agricultura de la Generalitat. Altres espècies de fauna autòctona catalana amenaçades que també acull el Zoo són el trencalòs, la trenca, la tortuga mediterrània o la tortuga de rierol.

El passat mes de març, el Zoo va incorporar mangostes ratllades a la seva col·lecció d'animals. En total, van rebre cinc femelles procedents del Bioparc de València i dos mascles que van completar el grup inicial de l'espècie. Els exemplars masculins arriben del Zoo d'Osnabrück d'Alemanya.

Les mangostes ratllades femelles van nèixer els anys 2009 i 2010. Aquests animals tenen una mida mitjana i tenen una coloració bruna amb franges fosques a l'esquena.  Poden excavar els caus on es refugien i també furguen el terra per buscar els invertebrats amb què s'alimenten.

Dormitoris i xarxa de galeries subterrànies

Solen habitar a les sabanes, els boscos oberts i les zones de matolls a prop de corrents d'aigua del sud del Sàhara, Gàmbia, el Senegal i Etiòpia o Sud-Àfrica. Aquests animals ocupen l'antiga instal·lació dedicada als guanacs, convenientment adaptada amb diferents punts de visió, enjardinament específic a l'estil de la vegetació de la sabana i un termiter artificial que fa de refugi calefactat per a les mangostes. Hi ha dormitoris i una xarxa de galeries subterrànies com les que fan al subsòl africà.

A la passada Setmana Santa, es va estrenar a l'exterior del Delfinari un gran plafó educatiu de 27 metres de llargada sobre la fauna del Mediterrani, que els visitants del Zoo poden observar. El mural mostra dibuixos a escala real d'una balena, un catxalot i diverses espècies de dofins.

Al panell interactiu es pot escoltar el so real d'una balena i d'un dofí o distingir pel tacte la pell el dofí o les escates del tauró i la tortuga de mar. Una pantalla de vídeo mostra projectes de recerca i conservació sobre fauna marina que impulsa el Zoo de Barcelona mitjançant la seva pròpìa Fundació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento