Panrico demana el preconcurs de creditors per poder "protegir el futur" de la companyia

  • L'empresa diu que "no tanca cap via de negociació".
  • Va presentar un pla de viabilitat que comportaria l'acomiadament de 1.914 persones i rebaixes salarials de fins el 45% dels que s'hi quedin.
  • No pagaran temporalment el sou del setembre als seus 4.000 empleats.
Un camión en la planta de Panrico en Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona).
Un camión en la planta de Panrico en Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona).
ACN
Un camión en la planta de Panrico en Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona).

Panrico ha presentat aquest dimarts el preconcurs de creditors per poder "protegir el futur" de la companyia. En un breu comunicat de premsa, l'empresa ha assegurat que l'objectiu és "generar un marc idoni per protegir el futur de la companyia i a totes les parts involucrades en la seva operativa: treballadors, proveïdors, bancs i clients".

A més, assegura que aquest és un "exercici de prudent administració" i ha de servir per protegir i defensar a la companyia "d'esdeveniment forçats per tercers". D'altra banda, ha afirmat que aquest fet "no tanca cap via de negociació" sinó que aquestes continuaran "però en el marc d'un nou escenari" i amb el compromís de la supervivència de l'empresa.

Panrico ha presentat aquest dimarts la documentació per presentar un preconcurs de creditors. D'aquesta manera, la companyia vol evitar "esdeveniments forçats per tercers" i té l'objectiu de mantenir les negociacions obertes.

En aquest sentit, ha assegurat que "s'està treballant de forma intensa" tant amb proveïdors financers i de matèries primeres com amb els representants dels treballadors. Panrico reconeix que "el temps és el pitjor adversari" però assegurà que la direcció manté el compromís "per tal d'explorar totes les vies existents que garanteixin el futur a Panrico".

"Aquesta decisió és bona per a la companyia en la situació en la que es troba i protegeix el camí cap a una solució consensuada que garanteixi la viabilitat de l'empresa", assegura en un comunicat de premsa.

Panrico va comunicar als seus treballadors la passada setmana un pla de viabilitat que comportaria l'acomiadament de 1.914 persones i rebaixes salarials de fins el 45% per aquells que mantinguessin la feina.

A més, ja havien comunicat que no pagarien temporalment el sou del setembre als seus 4.000 empleats. Els treballadors de totes les plantes estatals van decidir el passat dissabte en diverses assembles anar a la vaga indefinida, l'inici de la qual encara està per concretar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento