Barcelona manté la bona qualificació financera 'AA' tot i els problemes del deute de l'Estat

  • Satandard and Poor's valora la gestió i la situació pressupostària del consistori.
  • Oficialment, el rating és BBB perquè està condicionat a la qualificació de l'Estat.
  • L'Ajuntament celebra que Barcelona és "un valor de solvència i credibilitat".
Una imatge de l'hemicicle de l'Ajuntament de Barcelona.
Una imatge de l'hemicicle de l'Ajuntament de Barcelona.
Paula Mateu/ACN
Una imatge de l'hemicicle de l'Ajuntament de Barcelona.

L'agència de qualificació Standard and Poor's manté la qualificació intrínseca de la ciutat de Barcelona en 'aa'. En la revisió anual sobre la qualificació financera de la ciutat, l'agència valora la gestió del consistori i la seva situació pressupostària i financera de la ciutat. La qualificació intrínseca o nivell de crèdit indicatiu (ICL) és la valoració específica que dóna l'agència en cas que Barcelona no estigués condicionada pel deute sobirà.

Oficialment, però, Barcelona obté un rating de BBB-/negativa/A-3, ja que està condicionat per la qualificació de l'Estat. L'ICL assignat mostra el resultat de la combinació de l'avaluació del perfil de crèdit individual de l'Ajuntament i el marc institucional en què opera.

La tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha destacat que els resultats manifesten "la consolidació de la ciutat com un valor de solvència i credibilitat que afavoreix l'activitat econòmica i empresarial tot i el difícil context en què es troba immersa".

La valoració del perfil de crèdit individual de Barcelona té en compte, com a factors molt positius, la gestió financera i la liquiditat de la institució, i en destaca la bona execució financera. Segons l'Ajuntament, l'agència de qualificació creditícia valora l'equip de gestió de la ciutat com a sofisticat i professional, amb una política financera interna i uns objectius clarament definits que es tradueixen en un constant i sòlid acompliment pressupostari.

La tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha valorat molt satisfactòriament l'informe, ja que "manifesta la consolidació de la ciutat com un valor de solvència i credibilitat que afavoreix l'activitat econòmica i empresarial tot i el difícil context en què es troba immersa".

Segons Recasens, a més, la qualificació intrínseca de 'aa' "reforça la fortalesa de la situació econòmica de Barcelona, i se suma a d'altres fets que demostren la seva bona salut financera", fent referència a la liquidació de l'exercici 2012 i el seu Compte General, i al pagament a 30 dies de factures a proveïdors i empreses subcontractades, entre d'altres mesures.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento