Campanyes d'estiu contra la venda ambulant i el soroll

  • Es volen evitar i prevenir els comportaments incívics a la via pública.
  • S'està fent una campanya de comunicació amb consells i advertències.
  • S'informa als ciutadans dels riscos de consumir en la venda ambulant.
Uns llauners a un carrer de Barcelona.
Uns llauners a un carrer de Barcelona.
ARXIU
Uns llauners a un carrer de Barcelona.

Durant aquest estiu, l'Ajuntament intensifica les actuacions per prevenir i evitar comportaments incívics a la via pública i que pertorbin el descans dels veïns, així com advertir als ciutadans dels riscos que comporta el consum de llaunes de beguda comprades en la venda ambulant.

El consistori ha fet una campanya de comunicació  en la que fa advertències i dóna consells als barcelonins i visitants entorn aquestes qüestions.

L'actuació es va iniciar a principis d'aquest mes de juliol i s'allargarà durant tota l'època estival. La Guàrdia Urbana ha posat un total de 133.669 denúncies relacionades amb la venda ambulant i ha decomissat un total de 703.353 llaunes de beguda al carrer. La xifra suposa un increment del 14,5% i del 21,5% respectivament, respecte el període anterior. Les dades corresponen a l'actual mandat.

Als districtes més cèntrics i turístics

Les actuacions es faran prioritàriament als districtes més turístics i cèntrics de Barcelona:Ciutat Vella, Gràcia, Sants-Montjuïc i Sant Martí. Així, al districte de Ciutat Vella serà en espais com la Rambla, la Rambla del Raval, el Passeig del Born o la PlaçaReial;A Gràcia, a les places del Sol, Diamant, Revolució, Virreina i Plaça de la Vila. A Sants, a l'àrea del Poble Sec i, a Sant Martí, a la zona del carrer Almogàvers del Poblenou.

A banda de respectar el descans dels veïns es vol minimitzar l'acció dels llauners. És una activitat il·legal prohibida a l'Ordenança de Mesures per Fomentar i Garantir la Convivència Ciutadana. A més, la venda ambulant de begudes fomenta el consum d'alcohol al carrer amb el soroll, la brutícia i les molèsties per als ciutadans.

Els veïns volen descansar

El consistori ha posat en marxa un any més la campanya de control de soroll generat per l'oci nocturn. Es vol assegurar el descans dels veïns i controlar la contaminació acústica de nit i de matinada  Es pretèn sensibilitzar als clients dels locals de no fer soroll.

Hi ha informadors de carrer que demanen silenci i donen piruletes als clients de bars i terrasses. La campanya es fa del juny a finals d'octubre, coincidint amb la calor i amb la major presència de turistes a Barcelona. Es reparteixen a més marxandatge, com ara portatovallons o adhesius.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento