El Festival Grec 2013 arriba al juny amb 79 espectacles de teatre, dansa, música i circ

  • Els Catarres, Lax'n Busto i Comediants obriran el certamen el 30 de juny.
  • La muntanya de Montjuïc vol ser l'epicentre del festival d'estiu barceloní.
  • El grup de teatre Comediants celebraran 40 anys dalt dels escenaris.
Imagen del grupo Els Catarres, que con su canción 'Jenifer' han arrasado en Internet.
Imagen del grupo Els Catarres, que con su canción 'Jenifer' han arrasado en Internet.
FACEBOOK DE ELS CATARRES
Imagen del grupo Els Catarres, que con su canción 'Jenifer' han arrasado en Internet.

El Festival Grec 2013, les línies mestres del qual es van donar a conèixer el mes d'abril, se celebrarà durant el mes de juliol i oferirà 79 espectacles de teatre, dansa, música, teatre i circ, amb un programa d'activitats paral·leles adreçades a professionals i espectadors.

Una festa la nit del 30 de juny donarà el tret de sortida des de l'Avinguda Maria Cristina, on actuaran Els Catarres, Lax'n Busto i Comediants celebrarà 40 anys d'existència. Amb més propostes internacionals que mai i un bon nombre de coproduccions, el Grec reitera l'aposta de Ramon Simó de fer de Montjuïc "l'epicentre artístic i d'intercanvi professional".

El cartell del Grec plasma "l'obertura de ment" davant un món complex. Els detalls de la festa inaugural oberta a la ciutadania són la principal novetat que ha aportat aquest dimecres el director del Festival Grec, Ramon Simó, en la presentació formal definitiva d'aquesta edició del certamen.

Els Catarres i Lax'n Busto posaran la quota musical en aquesta celebració, que tindrà llòc el 30 de juny a l'avinguda Maria Cristina. El plat fort serà l'actuació de la companyia teatral Comediants, que celebraran d'aquesta manera el 40è aniversari de la companyia.

Un festival amb el "cap obert"

La imatge del Grec 2013 -el perfil d'un cap que s'obre pel cervell amb una cremallera- vol representar el festival com un "cap obert" amatent a tot allò que passa en el nostre "món actual". Un món que, segons ha referenciat Simó, Zigmunt Baumann ha descrit com "disseminat" i on "és difícil situar-se".

El director del Grec també s'ha inspirat, a l'hora de confeccionar la programació, amb una vella frase situacionista que resava una paret de París l'any 1968: "La cultura és la inversió de la vida", en el doble sentit d'un àmbit que val la pena fomentar i d'un aspecte que pot "transformar, canviar el sentit" de la vida.

El Grec 2013 ha programat 79 espectacles de les diverses arts escèniques, 23 dels quals són produccions internacionals -i 10 d'aquestes coproduïdes amb el festival-. Els noms de l'escena teatral catalana que participen en aquesta edició són Mario Gas ('El veneno del teatro'), Paco Mir ('La banqueta'), Joaquim Oristrell ('Tots fem comèdia'), Magda Puyo (Alma i Elisabeth -'Persona', de Bergman-), Carme Cané i Rosa M. Sardà ('L'accident'), Toni Casares ('George Kaplan'), Lluís Danés ('Wasteland'), Carme Portaceli ('TV i misèria de la II Transició'), Pep Tosar ('Allò de què parlem roman inexplorat') o Josep Maria Pou ('Fuegos'), entre altres.

En l'apartat de dansa, destaquen els espectacles de Sol Picó, 'Memòries d'una puça', Àngels Margarit i la Cia. Mudances, 'Capricis', la companyia Increpación Danza ('XX'), Mudit Grau i Ramon Giménez ('L'ADN de l'ànima') o la companyia 'Res de Res & Artigues ((remor)).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento