Renfe paga un euro als afectats per les avaries

  • Sols ha reclamat menys de l’1% dels 500.000 viatgers que han patit els retards.
  • La companyia abonarà 3.000 euros en total.
  • L’usuari pot recórrer als jutjats.
Els constants retards i incidents a la línia de Rodalies Renfe només li costarà a la companyia uns 3.000 euros. Una mitjana d’11 o l’import d’un bitllet senzill és el que pagarà als 3.000 usuaris (menys de l’1% dels 500.000 afectats en dos mesos) que han presentat reclamació.

El director general de Serveis de Rodalies i Mitja Distància de Renfe, Javier Pérez Sanz, va fer ahir aquest anunci en la presentació del nou responsable de Rodalies Barcelona, que serà Miguel Àngel Remacha.

Pérez Sanz, igual que la ministra de Foment, Magdalena Álvarez i els directors de Renfe i Adif, va tornar a demanar disculpes als usuaris, dels que va dir que són 500.000 els que s’han vist afectats entre el 12 de setembre i el 13 de novembre pels retards i avaries.

Rodalies ha transportat 101,5 milions de viatgers des d’inicis d’any i fins a finals d’octubre.

Sobre la possibilitat que la companyia atorgui indemnitzacions més quantioses, el director de Rodalies va aconsellar als afectats iniciar un procés administratiu als jutjats o acudir a la Junta Arbitral de Consum. La direcció de Renfe es va fixar com a prioritat «recuperar la confiança per part del viatger», pel que va anunciar unes «mesures d’impacte».

A primers de gener, entrarà en funcionament un nou sistema d’informació que permetrà emetre missatges des del centre de control a la megafonia interior dels combois on, a més, hi haurà un informador en hores de màxima afluència.

Error humà a Sants

Sobre l’incident del passat dilluns, en el que centenars de viatgers d’un tren van quedar atrapats dins un túnel a Sants, Renfe va al.ludir a «un possible error humà» del maquinista. L’apertura d’un expedient l’ha deixat fora del servei actiu.

Des de Renfe també estudien acusar de negligència als responsables de l’estació que van esperar 90 minuts per acudir en auxili dels usuaris atrapats als vagons del tren.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento