«Cada cop resulta més difícil poder queixar-se a l’Administració»

Des del maig passat, Joan Martínez presideix la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc), un ens que coordina, representa i dóna suport al moviment veïnal.
Joan Martínez.
Joan Martínez.
Joan Martínez.
Què demanen els veïns?

En general lluiten per les coses de sempre: millorar els barris i la qualitat de vida. Però ara les queixes van encaminades als problemes de transport o a l’increment d’impostos.

Les demandes han canviat molt amb el pas del anys?

Les demandes no, el que ha variat és la manera de procedir. Els mecanismes per queixar-se s’han complicat i l’Administració n’abusa.

Els veïns s’involucren prou?

No. S’acostumen a movilitzar en moments puntuals. Per això cal que la participació sigui efectiva i executiva, si no, els veïns veuen que la lluita no serveix de res. Els ciutadans han de tenir vot sobre les decisions.

I la immigració on queda?

L’administració l’aborda de forma equivocada. No s’ha d’integrar, cal oferir la participació de forma individual i no com a col·lectiu. Ara ens trobem que creen les seves pròpies xarxes socials i això és formar guetos.

Bio

Té 57 anys. Va entrar al mon veïnal el 1986 a Gavà i ha format part de plataformes com Salvem el Garraf i altres en defensa del medi ambient.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento