Arrenca el pla d'autocars prioritzant el Bus Turístic i suprimint àrea verda

  • Avui ja s’aplica la restricció de circulació entorn de la Sagrada Família.
  • Es fa una excepció amb els autobusos d’escolars i discapacitats.
Imagen del icónico monumento de la capital catalana.
Imagen del icónico monumento de la capital catalana.
ARCHIVO
Imagen del icónico monumento de la capital catalana.

Les riuades de turistes que cada dia arribaven en autocar fins la mateixa porta de la Sagrada Família seran història a partir d’aquest dimarts. Però els veïns temen que aquestes marees humanes senzillament es desplacin, i critiquen que el Bus Turístic sí que tingui parada en ple carrer de Sicília i que s’hagi perdut àrea verda d’aparcament. El sector de les agències de viatges, empreses de creuers i guies estan descontents amb el pla per reordenar els autocars i pronostiquen pèrdues.

Ha costat anys consensuar un pla per evitar que els autocars s’aturin a l’illa de cases de la basílica de Gaudí. És una petició veïnal feta des de fa una dècada i intensificada des de la visita del Papa. És per això que el president de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, Jaume Torrens, recalcava que el pla municipal és "una gran primera passa".

Amb tot, hi ha "serrells" que els veïns critiquen, com ara el "col·lapse" que es pot generar a les voreres ja de per sí carregades amb terrasses i venda de souvenirs, ja que ara els turistes hauran de pujar a peu des de la Diagonal fins a la basílica. Torrens lamentava que s’hagi perdut àrea verda d’aparcament al barri i al Fort Pienc.

El Bus Turístic hi té parada

Queden exempts de la prohibició de pas a la Sagrada Família els autocars per a persones amb discapacitat o escolars que hagin comprat prèviament l’entrada. Els veïns de la zona critiquen que les dues línies de Bus Turístic s’aturin ara al carrer Sicília, entre Provença i Mallorca.

El sector turístic va carregar aquest dilluns novament contra aquest pla tot argumentant que la gent gran deixarà de visitar el temple i de comprar, cosa que suposarà pèrdues milionàries per a la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento