La història es viu en còmic

La nova edició del Saló Internacional del Còmic recupera la memòria de la Guerra Civil espanyola plasmada en les vinyetes, croms i cartells dels dols bàndols enfrontats.
Portada de la revista editada per Marta García, infogra-fista d’aquest diari.
Portada de la revista editada per Marta García, infogra-fista d’aquest diari.
Foto
Portada de la revista editada per Marta García, infogra-fista d’aquest diari.
La història no només s’explica als llibres de text i bona mostra d’això esdevé a la 24a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, on es commemora el setanta aniversari de la Guerra Civil espanyola amb una retrospectiva en clau de vinyetes.Les exposicions La guerra de papel i La jaula de la memoria reflecteixen amb exemplars de còmics, croms i cartells la lluita que sobre el paper van disputar els bàndols franquista i republicà.

Altres exposicions acostaran el públic a l’obra de l’il·lustrador de prestigi internacional, Luis Royo, a V de Vendetta de David Lloyd, i a les aventures d’El Capitán Trueno, entre d’altres.

Autors més novells com Marta García, infògrafa de 20 Minutos, també estaran presents. Ha creat, junt amb sis companys més, la revista Lithium, un recull de set històries en format revival dels còmics dels anys 80.

Taules rodones, conferències i convidats de renom dibuixaran la tira còmica d’aquesta gran cita fins el proper diumenge, on s’esperen 100.000 asssitents.

* Fira de Barcelona, Palau 2. Avda. Maria Cristina. Avui, de 10 h a 20 h. Dissabte, de 10 h a 21 h. Diumenge, de 10 h a 20 h. Preu entrada, 5 euros.

El llistat de mostres

1. El bosque ilustrado de Raquel Alzate.

2. Una ironía especulativa de Miguelanxo Prado.

3. Por el sendero de los sueños de Luis Royo.

4. El Capitán Trueno.

5. Guerra de Papel.

6. La jaula de la memoria.

7. Crónica de una posguerra.

8. V de Vendetta.

9. Bill Sienkiewicz.

Dibuixants per a tots els gustos

Giardino i el seu ¡no pasarán!

Per sort del còmic, l’italià va deixar l’enginyeria electrònica per les vinyetes. És un dels grans autors d’Europa amb la traducció a diversos idiomes de les seves obres i premiat internacionalment.  El pròxim objectiu: acabar la trilogia ¡No pasa-rán!.

* Dissabte, a les 11 h.

Caricatura d’un ministre.

Juan Fer-nando López Aguilar, ministre de Justicia, va passar ahir pel Saló, on va caricaturitzar el president José Luis Rodríguez Zapatero, amb un Y a la Feria del Cómic también pienso votar SÍ, en al·lusió al vot afirmatiu per l’Estatut. El ministre, que ha publicat historietes a diversos diaris d’Andalusia, va voler retre  home-natge al Capitán Trueno durant la seva visita.

Seagal sorprèn.

Guionista polifacètic, Steven Seagal conrea des del videojoc fins al còmic, passant per la televisió, el cinema i el teatre. Al Saló presentarà La casa de los secretos i Sandman Mys-tery Theatre.

* Dissabte, a les 12.30 h., i diumenge a les 17 h.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento