Accidents de bus i caigudes dels passatgers es disparen

  • Han augmentat prop d'un 19%.
  • Els xofers ho atribueixen a l'increment de la velocitat, l'estretor dels carrils i la manca de respecte d'altres vehicles.
Un cotxe ocupa el carril bus del carrer Aribau.
Un cotxe ocupa el carril bus del carrer Aribau.
R.B.
Un cotxe ocupa el carril bus del carrer Aribau.

L’increment de la velocitat comercial, l’estretor dels carrils i la manca de respecte dels altres conductors són, segons els conductors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), les causes que han fet créixer en un 19% els accidents amb autobusos implicats, segons la Comissió de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona.

"Hem augmentat la velocitat comercial i això significa incrementar les possibilitats d’accidents", ha explicat a 20 minutos Saturnino Mercader, un dels representants dels xofers, qui va assegurar que molts dels accidents són a dins del carril bus.

Poc respecte

Al seu entendre, aquest major nombre de sinistres és fruit de les dimensions del carril bus –són "molt estrets"– i de la manca de consideració d’altres conductors d’altres tipus de vehicles, que els ocupen per circular, per girar sobtadament, per estacionar i per agafar passatge en el cas dels taxis, que no haurien de circular per aquest carril si van buits, remarca.

"Jo condueixo un autobús de la línia 40 i la Via Laietana és un exemple de tot això", indica Mercader, qui reclama que s’eixampli l’amplada dels carrils bus i, fins i tot, que siguin segregats, com a València i Madrid. A més, "les multes que posa la Guàrdia Urbana no són suficients" per dissuadir als conductors que s’aturen al carril bus, lamenta.

Els accidents i les frenades sobtades que realitzen els xofers dels autobusos i dels tramvies per evitar xocar han fet augmentar en un 17,74% les caigudes dins d’a-quests vehicles. Concretament, 219 passatgers van caure a terra el 2011, mentre que l’any anterior en van ser 186. Tot i això, els autobusos només es van veure implicats en el 3,65% dels 8.831 sinistres registrats al llarg de l’any passat.

Passa el mateix amb els taxis, que suposen un percentatge menor, concretament del 5,18%, però els sinistres que pateixen han crescut un 1,63%. En total, l’any passat es van produir 871 accidents amb taxis implicats, mentre que al 2010 van ser 857.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento