Es cumpleixen els serveis mínims durant la vaga

Les aturades van tenir lloc entre les 8 i les 9 del matí. Podria tornar a haver vaga el 28 d'abril i el 2 de maig.
Els treballadors de Renfe han complert avui amb normalitat a Catalunya els serveis mínims marcats pel Ministeri de Foment, que garanteixen el 73% dels serveis, per la vaga convocada per CCOO entre les 08.00 i les 09.00 hores a Renfe i entre les 07.00 i les 08.00 a Adif.

Fonts de Renfe han informat avui que els serveis mínims han abraçat el 73% dels trens de rodalies i de mitja distància que circulen cada dia per Catalunya i el número varia en funció de cada demarcació i servei, pel que es fa difícil concretar el nombre de trens afectats per l'aturada, han indicat.

Queixes dels sindicats

El secretari general de la secció sindical de CCOO a Renfe Barcelona, Cristóbal Cobo, ha indicat de la seva banda que els "abusius" serveis mínims, que afecten el 73% en els trens de rodalies i el 90% en els de grans línies, han dificultat la participació dels treballadors en la vaga.

Tot i això, Cobo ha xifrat en el 70% el seguiment en les aturades d'avui i ahir a la nit a Catalunya.

CCOO ha convocat les aturades a tot Espanya per l'"incompliment flagrant", per part de les direccions de Renfe i de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), dels increments salarials pactats l'any 2004, i reclama la consolidació d'un increment del 0,5% que queda pendent d'abonar.

Vaga "il·lícita"

De la seva banda, Renfe va anunciar ahir la seva intenció de presentar una demanda d'"illicitud" de la vaga.

La companyia considera que CCOO pretén alterar unilateralment la naturalesa i destí de l'increment salarial pactat en el vigent Conveni Collectiu de Renfe.

A més, diu que el sindicat es desmarca de la resta de sindicats en convocar aturades com a mesura de pressió davant un tema que ha estat acordat amb la resta de les forces sindicals.

A més, segons Renfe, l'estratègia de CCOO de convocar aturades d'una hora entre el personal d'Adif i en l'hora següent entre el personal de Renfe Operadora provoca directament un doble dany a les empreses i especialment als viatgers, que pateixen dues hores d'interrupció del servei ferroviari.

CCOO valorarà la setmana que ve si continua endavant amb la convocatòria de noves aturades de dues hores per torn a Renfe i Adif per als dies 28 d'abril i 2 de maig que ve.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento