Llefià es fa un lífting amb més pàrquing i una rambla

Badalona peatonalitzarà els carrers Provença i Roselló. El nou aparcament tindrà 343 places per a veïns. El passeig arribarà a la carretera de València.
Imatge virtual de com serà la futura rambla del barri de Llefià que unirà l’Avinguda Marquès de Sant Mori amb l’antiga carretera de València.
Imatge virtual de com serà la futura rambla del barri de Llefià que unirà l’Avinguda Marquès de Sant Mori amb l’antiga carretera de València.
Foto
Imatge virtual de com serà la futura rambla del barri de Llefià que unirà l’Avinguda Marquès de Sant Mori amb l’antiga carretera de València.
L’Ajuntament de Badalona li rentarà la cara al barri de Sant Mori de Llefià. El lífting inclou la construcció d’un aparcament soterrat als terrenys on hi havia l’antic mercat de Floridablanca, amb 343 places exclusives per als residents, i una rambla peatonal de 260 metres des de l’avinguda de Sant Mori fins a l’antiga carretera de València, a través del carrer Provença.Aquesta transformació d’una part del barri serà una realitat la primavera del 2007, encara que l’aparcament estarà acabat a finals d’any. El projecte, valorat en 32 milions d’euros, contempla també la transformació del carrer Roselló en una zona de vianants i es reserva un espai al carrer Doctor Bassols per fer-hi un equipament dedicat a la gent gran.

Queixes dels veïns

La idea de peatonalitzar la zona no agrada a tots els veïns, en especial a alguns comerciants, com va poder comprobar ahir l’alcaldesa, Maite Arqué, durant una visita a les obres. «Això no és el carrer de Mar», deia un. La falta de seguretat al barri, l’existència de pisos-pastera «ocupats per moltes famílies» i la neteja van ser les principals reivindicacions dels veïns, que van ser atesos amb paciència per Arqué. «Si pugem el nivell d’urbanisme del barri, millores la qualitat de vida i el valor de l’entorn», va explicar-los l’alcaldessa.

Al gener del 2007, està prevista la inauguració al barri de Sistrells de la tercera escola bressol municipal de Badalona, amb 107 places.

Estarà ubicada darrera l’institut Pau Casals, entre els carrers Pau Picasso i Escultor Clarà. En el seu subsòl hi haurà un altre aparcament amb 205 places, també destinades als veïns del barri.

L’edifici NOM, llest al setembre

A principis del 2007, començarà a funcionar de cara al públic el nou edifici NOM (Noves Oficines Municipals), situat a l’antic viver de la Via Augusta. El singular edifici de cristall, situat a la confluència de l’avinguda President Companys, estarà finalitzat al mes de setembre i albergarà dependències municipals que ara estan a edificis de lloguer com Can Famadas, el Royal, el Mercat del Peix o el Simbiosis. Els ciutadans hauran d’anar a fer les gestions a la planta baixa i a la primera planta del nou edifici.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento