Comunitat Valenciana

Mesa per l'Educació anuncia una mobilització per a "defendre la llibertat d'elecció de les imposicions" del Consell

  • La Mesa per l'Educació en Llibertat ha decidit organitzar una "mobilització de la societat valenciana" per a "defendre la llibertat d'elecció davant les imposicions de la Generalitat en matèria educativa", segons ha avançat l'actual portaveu de la plataforma, Vicente Morro.

Esta mesura s'ha adoptat en la reunió celebrada per la Mesa en la qual s'han analitzat les conseqüències de les diferents normatives elaborades per la Conselleria d'Educació de forma successiva i que, en opinió del col·lectiu, "solament tenen com a objectiu reduir l'autonomia educativa dels centres o la reducció del dret de les famílies a l'hora de triar el model educatiu per als seus fills".

En este sentit, el portaveu ha apuntat que pròximament es donaran a conéixer els detalls de la mobilització "que és una altra mostra d'expressar la disconformitat amb el camí imposat en l'educació valenciana".

Així mateix, Vicente Morro ha mostrat el suport de la Mesa "a totes les organitzacions i entitats que han mostrat la seua disconformitat davant els tribunals pel decret de plurilingüisme, on en lloc de fomentar la igualtat i la llibertat s'imposen rutes lingüístiques a canvi d'obtenció de títols d'anglés".

"La nostra mobilització és una forma més d'expressió de la disconformitat que hi ha entre pares, professors i centres que veuen com la nova normativa sobre renovació de concerts de Batxillerat i Formació Professional posa en perill posats escolars i de treball amb una incertesa màxima que depèn de valoracions subjectives de l'administració", ha assenyalat Vicente Morro.

"No anem a tolerar que se seguisca jugant amb el futur de milers de valencians, amb l'autonomia de centres, amb els llocs de treball, amb l'elecció del model lingüístic en què s'ha d'estudiar, en resum, no anem a tolerar les imposicions en un sistema educatiu valencians en el qual ha de prevaldre l'aposta per la qualitat educativa", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento