Comunitat Valenciana

Marzà diu que l'eixida de Potenciano entra "dins de la normalitat dels canvis estructurals" de Les Arts

  • El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assegurat aquest dilluns que l'eixida de Francisco Potenciano al capdavant de la direcció general del Palau de Les Arts "entra dins de la normalitat dels canvis estructurals" que estan introduint dins el coliseu operístic.

Marzà ha realitzat aquestes declaracions en un acte per a fer balanç de les polítiques educatives del Govern del Botànic, en ser preguntat per l'eixida de Potenciano, que deixa el càrrec després de cinc anys en Les Arts.

El conseller ha agraït a Potenciano els seus anys de treball en el coliseu. Ara, "acaba una etapa professional". La seua eixida, ha explicat, és una qüestió que "estava pactada i dins del full de ruta de la reconversió del Patronat de Les Arts a una societat més oberta, a nous reptes, amb un nou model de gestió que necessita un nou equip de gestió al capdavant de la part més de gestió tècnica i administrativa que fins ara ha estat liderada pel senyor Potenciano i que hem arribat a aquest acord perquè açò siga així".

D'altra banda, preguntat per la divisió d'opinions davant el muntatge de 'La Flauta Màgica' amb la qual s'ha inaugurat la tretzena temporada de Les Arts, Marzà apuntat que l'òpera i la cultura també han de tindre la seua crítica. "Això passa en les òperes del món i és un bon senyal de normalitat de l'acció del dia a dia de les institucions culturals", ha assenyalat.

Es tracta d'una aposta del director d'escena" Graham Vick, ha explicat Marzà, qui ha advertit que "un se la juga quan presenta eixa direcció d'escena, podrà agradar més o menys, la qual cosa té és que arreplegar les crítiques o les lloances d'acord amb la seua aposta".

Des de la Conselleria, ha asseverat, "no ens fiquem en la creativitat dels artistes". Són ells els que decideixen com fer-ho i nosaltres el que fem és posar les condicions necessàries perquè Les Arts siga un espai d'òpera d'excel·lència internacional, com ho està sent, i cada dia més prompte gestionat, obert al conjunt de la ciutadania, amb més pressupost i més capacitat artística. Després, cadascun dels creadors crea de la millor manera que pot i expressa de la millor manera que sap", ha sentenciat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento