Comunitat Valenciana

El PSPV, en "xoc" després de la detenció de Rodríguez, esperarà a conéixer més dades per a actuar "amb justícia"

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Jorge Rodríguez i José Muñoz en roda de premsa
Jorge Rodríguez i José Muñoz en roda de premsa
TWITTER PSPV
Jorge Rodríguez i José Muñoz en roda de premsa

El secretari d'Organització del PSPV, José Muñoz, ha assegurat aquest dimecres davant els mitjans que han conegut la detenció del president de la Diputació de València i portaveu de l'Executiva del partit, Jorge Rodríguez, per la premsa amb "preocupació" i estan en "xoc", encara que ha indicat que per a prendre decisions necessiten tindre "els elements de juí suficients per a poder ser justs a l'hora de prendre les mesures". "Necessitem actuar i hem d'actuar amb justícia", ha dit.

Així s'ha pronunciat Muñoz en Les Corts després de conéixer-se la detenció de Jorge Rodríguez, entre altres persones, per presumptes irregularitats en contractacions en l'empresa pública Divalterra, l'antiga Imelsa.

Ha assenyalat que en el partit no tenien "cap tipus de coneixement que aquestes detencions se n'anaven a produir" perquè la investigació era secreta, encara que ha recordat que es va conéixer fa temps que la causa estava oberta a través dels mitjans de comunicació.

El dirigent socialista ha instat a esperar a conéixer més informació sobre l'operació i ha apuntat que seran "prudents" i estaran en espera de veure com es desenvolupa la investigació judicial per a anar prenent "les mesures que siguen necessàries".

Ha recordat que el PSPV ha establit "uns estàndards d'exemplaritat elevadíssims" i sempre ha sigut "molt contundent" en aquest tipus de causes, amb mesures "ejemplaritzants" fins i tot en casos no relacionats directament amb la corrupció, com amb l'exalcalde d'Alacant Grabriel Echávarri.

Però en primer lloc, ha incidit, esperaran per a veure les notícies que es produeixen i seguiran "les vies reglamentàries del partit", que té un Codi Ètic a aplicar en aquests casos que es complirà: "Adoptarem les mesures necessàries i aplicarem el nostre Codi Ètic a mesura que anem coneixent més informació i tinguem elements de juí suficients per a prendre decisions que siguen justes".

Preguntat sobre si hauria de traduir-se en una dimissió, Muñoz ha indicat que ara com ara l'única cosa que saben és que s'estan investigant uns contractes d'alta direcció i quan tinguen més dades els socialistes eixiran "a donar les explicacions oportunes" i prendran les decisions que siguen justes i adequades" a eixe codi.

TEMPS PER A PRENDRE DECISIONS

"No volem prendre decisions de les quals després, sabent més informació, ens poguérem penedir. En aquest moment la informació que tenim és insuficient per a prendre les mesures que estan arreplegades en la nostra normativa", ha reiterat, demanant "una mica més de temps per a saber qual és l'amplitud de l'operació i les qüestions de les quals s'està acusant".

Si es produeix la investigació de Rodríguez, ha explicat que el Codi Ètic contempla l'obertura d'un expedient informatiu per a veure qual és la causa que se segueix. A partir d'ací, fins que no se succeïsquen altres tràmits judicials "no es podran prendre les mesures" que estableix a partir d'ací el document.

En tot cas, ha agregat, "de la manera en què s'actue en la institució s'actuarà també en el partit".

DEBAT SOBRE LES EMPRESES PÚBLIQUES

D'altra banda, ha reconegut que una de les conseqüències d'aquesta operació i del viscut anteriorment amb Imelsa és "va a ser obrir eixe debat" sobre les empreses públiques per a "evitar que aquestes situacions es tornen a produir a futur".

Al seu juí, les empreses públiques "poden ajudar a gestionar les polítiques d'una manera més àgil però evidentment requereixen uns controls perquè no es produïsquen casos en els quals puga veure's esguitada l'honorabilitat de les persones i de la institució".

"No cal demonitzar-les en cap cas perquè són instruments per a poder executar polítiques públiques, però és cert que el que fa falta són controls suficients com perquè aquestes qüestions no ocórreguen", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento