Comunitat Valenciana

Bonig (PPCV) diu que són "fets del passat" i que en un Estat de dret cal esperar la sentència

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha mostrat la seua "preocupació" per les declaracions del que fóra secretari general de la seua formació Ricardo Costa en el juí que investiga el pressuposat finançament irregular del PP en l'Audiència Nacional, però ha subratllat que es tracta de fets del passat" i "el que correspon a un Estat de dret és esperar la sentència".

Així ho ha indicat Bonig als mitjans de comunicació, en ser preguntada per si està "preocupada" pels testimoniatges i confessions que estan eixint en el juí de Gürtel, relatiu al finançament irregular del PP.

La presidenta dels 'populars' a la Comunitat Valenciana ha afirmat aquest extrem i ha remarcat que "a ningú li agrada escoltar eixes declaracions" i des del partit estan "francament decebuts amb el que s'està produint en l'Audiència Nacional". No obstant açò, ha insistit a demanar "calma i prudència" perquè es tracta de fets del passat" i les persones que estan sent investigades "no ocupen cap càrrec polític ni dins del PP ni en les institucions valencianes".

"El juí acabarà i el jutge a la vista de totes les testificals, declaracions i proves dictarà una sentència que establirà els fets provats i les conseqüències jurídiques. Simplement demanem esperar la sentència perquè és el prudent", ha subratllat.

En aquest sentit, ha recordat que la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, fa uns dies va assenyalar que calia esperar al fet que hi haguera sentència ferma per a retirar o no les adjudicacions a les empreses que estan implicades o han reconegut el finançament irregular i, per tant, s'ha preguntat: "Si açò és així, per què ens volem avançar en el cas dels polítics?".

EXPEDIENT A CAMPS

D'altra banda i preguntada per l'expedient que el PP ha obert a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, Bonig ha negat que es dega a les declaracions de Ricardo Costa i ha explicat que es va obrir una vegada l'excap del Consell va ser imputat en el conegut cas Valmor per les presumptes irregularitats en la celebració a València del Gran Premi de Fórmula 1.

Ha assenyalat que els estatuts de la formació estableixen que quan una persona està sent investigada en una causa, "automàticament se li obri un expedient informatiu que es transforma en disciplinari quan hi ha obertura de juí oral" i que acaba amb l'expulsió de la persona si hi ha condemna o s'anul·la si la sentència és absolutoria.

Per tant, ha remarcat, quan es va imputar Camps a la fi de 2017 se li va obrir l'expedient informatiu que s'ha formalitzat ara, després del període vacacional, ha insistit.

"CIRC" EN LES CORTS

D'altra banda i qüestionada per la decisió del PP de votar en contra de demanar a Camps que deixe el CJC en l'Ajuntament, però, no obstant açò, abstindre's en una iniciativa similar en les Corts, Bonig ha admès que és una decisió del Grup Popular en el consistori valencians que "respecta", però que no comparteix i per açò en la cambra autonòmica valenciana es van abstindre.

Ha considerat que la jornada d'aquest dijous en Corts va ser "un circ i un espantall" i ha subratllat que si vol donar "un pas més", cal modificar i despolititzar el CJC.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento