El Prat s'internacionalitza ampliant els vols directes

  • Es presenten nous enllaços, amb Sao Paolo i Miami.
  • Operaran des de finals de mes.
  • "S'ha d'estimular nous mercats", apunta la Cambra de Comerç.
Una imagen de archivo de dos turistas en el aeropuerto del Prat.
Una imagen de archivo de dos turistas en el aeropuerto del Prat.
Toni Garriga / EFE
Una imagen de archivo de dos turistas en el aeropuerto del Prat.

Més internacional. L’aeroport del Prat es manté ferm en la seva lluita per esdevenir un dels principals hubs (centre de connexió d’on surten i on arriben vols de llarga distància) d’Europa. Tant és així que aquest dijous es va presentar una nova ruta que enllaçarà Barcelona amb Sao Paolo. El vol, operat per Singapore Airlines i Spanair, funcionarà a partir del 28 de març i se suma a la llista de trajectes intercontinentals que es poden fer des de la capital catalana.

Durant aquest hivern es van instaurar cinc noves connexions directes amb El Prat: Bamako i Trípoli, operades per Spanair; Doha, de Qatar Airways; Chicago, de Pakistan Airlines, i Oran, d’Air Algerie.

Per aquest estiu també hi haurà més rutes. Iberia també cobrirà el trajecte fins a Sao Paolo a partir del 19 de juny, més tard del que s’havia previst, amb dues freqüències setmanals. I la mateixa compan-yia estrenarà el vol directe amb Miami. També s’incrementarà des de Barcelona la freqüència amb Ciutat de Mèxic i amb altres destins internacionals com ara Mikonos, Creta, Burdeus o Toulouse.

Amb tot, la connexió internacional encara és insuficient. "No en tenim prou. Hem de seguir estimulant l’obertura de nous mercats", va indicar a 20 minutos el responsable de les àrees d’infraestructures i territori de la Cambra de Comerç de Barcelona, Salvador Curcoll. També va recordar que "el 28% dels passatgers que vénen a Espanya usen l’aeroport de Barcelona" i que la capital catalana és el "millor punt de connexió" entre Àsia i Amèrica.

De fet, al Pla Estratègic del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona per 2010-2011, es recalca la "importància de l’avió com a mitjà de transport per a la indústria turística barcelonina i de Catalunya" i, també, es fixen com a "estratègics" per a l’aeroport els enllaços directes amb Brasil, Argentina, Japó i els Estats Units.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento