Els metges catalans faran cinc dies de vaga abans de final de mes

Seran aturades de 24 h, els dies 21, 22, 28, 29 i 30 de març, per denunciar les males condicions de treball i l’assistència a l’usuari.
El sindicat Metges de Catalunya (MC) ha convocat cinc dies de vaga aquest mes per denunciar que les deficients condicions laborals dels facultatius es tradueixen en un empitjorament de la qualitat del servei. Les aturades s’han plantejat de 24 hores, per als dies 21, 22, 28, 29 i 30 de març i podrien paralitzar els centres de primària i hospitals públics i concertats tret del Clínic, Sant Pau , Creu Roja, el General de Catalunya o els de l’IMASS (el del Mar).

Les llargues jornades laborals dels metges, que en alguns casos sobrepassen les 48 hores setmanals, i el dèficit de plantilles per cobrir les necessitats d’una població que creix són els dos arguments claus que va fer servir ahir per justificar la vaga el secretari de l’MC, Patricio Martínez. El sindicat va insistir que no es tracta de «millores salarials», sinó d’intentar salvar la «sostenibilitat» i la «qualitat» del sistema.

Martínez va admetre que s’han «frustrat» les expectatives creades amb l’arribada de la consellera de Salut, Marina Geli, per adonar-se que gestiona la política sanitària a cops «de titular».

En aquest punt, va criticar que es forci la jubilació de metges als 65 anys o s’acomiadin els que treballen 2,5 hores mentre que se n’ha de contractar a l’estranger. «La sanitat està malalta i caldria trucar al metge», va dir Martínez per denunciar que els facultatius no participen en els ens de decisió. Patronal i metges negocien un nou conveni laboral de l’ICS .

L’aturada en xifres

Facultatius: Uns 11.000 metges estan cridats a la vaga pel sindicat.

Guàrdies: Denuncien que els obliguen a fer guàrdies i a un preu baix.

35 hores: Reclamen els metges, però podrien fer-ne 48 si es requereix.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento