El Carmel aixeca a poc a poc el boicot als tècnics

Només es van poder inspeccionar ahir set habitatges d’un mateix edifici afectat. Els veïns que han conservat el seu pis no podran rebre 30.000 euros per danys morals

L’endemà que els representants veïnals del Carmel arrenquessin un compromís de la Generalitat sobre les indemnitzacions per danys morals, els primers afectats van començar ahir a obrir les portes de casa seva als tècnics encarregats de comprovar en quin estat es troben.

Durant el dia, els inspectors de l’Administració van poder entrar a set pisos del carrer Bernat Bransi i comprovar-ne el seu estat. La majoria d’ells ja fa temps que estan habitats, ja que els ocupants van optar per quedar-se després del segon esvoranc. El veí de l’àtic d’aquest immoble, però, va preferir no entrar fins que no es tanqui l’acord d’indemnització per danys morals. Per avui, si res no canvia, els arquitectes podran entrar a dos pisos més, com a mínim.

En les visites d’ahir, no es va trobar cap esquerda preocupant i ara caldrà enviar un certificat sobre l’estat dels habitatges. De moment, dels 470 pisos afectats pels dos esvorancs, només 19 famílies han autoritzat els tècnics a entrar al seu pis, el pas previ per començar el retorn.

Les indemnitzacions

Els veïns que podran tornar a casa es reuniran avui amb la conselleria d’Economia per discutir la xifra de les indemnitzacions per danys morals. Els afectats demanen 30.000 euros, però el portaveu del Govern, Joaquim Nadal, va repetir ahir que «els danys morals no són iguals per aquells que ho han perdut tot que per aquells que ho poden recuperar tot».

Ple polèmic a l’Ajuntament

El ple extraordinari que avui celebra l’Ajuntament, a petició de CiU i PP, per parlar del Carmel ha començat amb polèmica. El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, va criticar ahir que en un principi, l’alcalde, Joan Clos, havia anunciat que el Ple seria divendres, coincidint amb l’11-M, per restar-li notorietat. Fernández Díaz va criticar que finalment es celebri avui, «coincidint amb un Ple al Congrés».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento