Barcelona no posarà enguany més radars a rondes i carrers

  • Tampoc sen’ubicaran de nous al centre i als accessos.
  • El trànsit rodat cau un 2,9% els darrers sis mesos, també per la crisi.

L’Ajuntament de Barcelona no augmentarà enguany el nombre de radars, ni els fixos ni els mòbils, que ja té instal·lats a les rondes, així comals carrers ni als principals accessos a la ciutat.

El consistori creu que ja té prou cobertes aquestes vies, tot i confiar en una tecnologia que ha reportat bons resultats per a la seguretat viària. En el primer any de posada en funcionament d’aquests radars es va registrar un 54% de disminució d’accidentalitat. Tampoc es col·locaran més fotorojos o càmeres als semàfors per controlar el trànsit i les infraccions que es cometen.

Els radars tampoc saltaran al centre urbà, perquè el trànsit es va repartint a través de la sincronització semafòrica. A més, en els darrers sis mesos, ha disminuït la circulació en un 2,9% respecte el mateix periode de l’any 2009. Aquesta tendència es va iniciar amb la irrupció de la crisi econòmica, però, per al consistori, aquest fet no només pot estar causat per la mala cojuntura econòmica. Poden haver- hi influït les campanyes de potenciació del transport públic i, també, l’augment dels preus del carburant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento