Treball exigirà més contractació femenina al subvencionar cursos

Aquest mes n’organitzarà un per a conductores d’autobús. Les primeres operadores de torre grua van rebre ahir el diploma.
Yolanda Gallego, ahir, amb el comandament de la grua.
Yolanda Gallego, ahir, amb el comandament de la grua.
Jordi Soteras
Yolanda Gallego, ahir, amb el comandament de la grua.
El Departament de Treball va anunciar ahir que exigirà a les empreses a les que subvencioni cursos de formació, en oficis ocupats majoritàriament per homes, un compromís perquè formin i incorporin també dones, posteriorment, a les seves plantilles.

«En la concessió d’un ajut per formació hi haurà un compromís de contractactació», segons el conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé. El departament organitzarà aquest mes amb TMB un curs de conductores d’autobús per incrementar el  3% de dones que condueixen un bus en aquesta empresa.

El conseller de Treball va entregar ahir a Badalona els diplomes de la primera promoció de dones conductores de torres grua que s’ha fet a Espanya.

De les 14 dones que van participar, 10 ja han aprovat l’examen i quatre ja estan treballant. Rañé va dir que «les dones poden suplir la mancança d’efectius en molts oficis», com es el cas d’algunes feines relacionades amb la construcció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento