El Govern vol prejubilar 2.000 mestres i apujarà el nivell d'anglès a l'FP

  • Ensenyament vol reduir els docents de 60 anys amb 28 anys d'exercici.
  • La Formació Professional serà compatible amb la feina.
Imagen de archivo de un profesor.
Imagen de archivo de un profesor.
Archivo
Imagen de archivo de un profesor.

Després d’anunciar que el curs vinent no hi haurà setmana blanca de vacances escolars, aquest dimarts, el Departament d’Ensenyament va anunciar la seva intenció d’estimular la prejubilació dels mestres de 60 anys amb 28 anys d’experiència a les aules. Es calcula que uns 2.000 professors s’hi podrien acollir. A més, el Govern va aprovar la reforma dels estudis de Formació Professional (FP), de forma que els alumnes hauran d’acreditar un nivell mínim d’anglès especialitzat.

El portaveu de l’Executiu català, Francesc Homs, va explicar aquest dimarts que l’FP sempre havia estat "una pedra a la sabata" i que calia aprovar mesures per apropar aquests estudis a les empreses, ajustar-los al teixit productiu català i fer-los més atractius per als joves.

Segons el decret aprovat aquest dimarts, tots els alumnes de grau mitjà i superior d’FP hauran d’acreditar un nivell mínim en una tercera llengua –normalment anglès– especialitzat en la seva branca de coneixement. Per exemple, els estudiants del cicle d’Infermeria hauran de demostrar un anglès especialitzat en l’àmbit sociosanitari i els de Mecànica, acreditar que poden tractar amb proveïdors foranis. De fet, l’aprenentatge d’una tercera llengua és una petició històrica de les patronals catalanes, que volen potenciar la internacionalització de les seves empreses.

A banda, amb el nou decret, Catalunya podrà crear ara títols propis, que només seran vàlids en aquest territori, per ajustar-se aixímés al seu teixit socioeconòmic. A més a més, es compatibilitzarà l’estudi d’FP amb la feina, de manera que els treballadors en actiu tindran ara més facilitats d’accés a aquesta etapa postobligatòria. També els instituts reconeixeran l’aprenentatge adquirit pels treballadors en la seva trajectòria laboral.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento