Vies cobertes a Sants, però a Collblanc no arrenca l’L5

  • Les obres de cobertura començaran a la primavera.
  • La Generalitat confirma que fins al 2013 no tindrà fons per l'estació d’Ernest Lluch.
Tanques que anuncien les obres per construir l'estació de l'L5.
Tanques que anuncien les obres per construir l'estació de l'L5.
B. Cazorla / ACN
Tanques que anuncien les obres per construir l'estació de l'L5.

La cobertura de les vies de Sants ja està en camí i està previst que en unes setmanes comencin les obres per crear una rambla verda de 700 metres que taparà els raïls i el soroll dels trens. Mentrestant, la cobertura de les vies de L’Hospitalet no té un calendari. I Collblanc també haurà d’esperar més l’L5 del metro ja que, tot i tenir el 80% de la infraestructura creada sota terra, les obres no s’acabaran fins al 2014 per falta de diners.

Els treballs de cobertura de la platja de vies a l’entrada de Sants és un projecte que es va aturar després que l’AVE arribés in extremis a l’estació. Des d’aleshores, s’han anat emprenent alguns dels treballs necessaris, però, a dia d’avui, només està fet el mur de la banda mar. El mur del costat muntanya ja s’ha iniciat i, aquesta propera primavera, haurà de començar la cobertura pròpiament dita.

Tots els treballs, inclosa la urbanització de la superfície que cobrirà les vies i els seus entorns, estaran enllestits a finals del 2013, segons les previsions municipals.

Tot cercant finançament

Però la cobertura de les vies de L’Hospitalet de Llobregat encara haurà d’esperar. Segons va recordar aquest dimarts l’alcaldessa del municipi, Núria Marín, "el projecte està aprovat", i va apostar per trobar un finançament público-privat de manera que les obres puguin arrencar aquest mateix any.

Aquest dimarts, després de gairebé tres anys d’obres, es va inaugurar el tram de la carretera de Collblanc renovat per ubicarhi a sota l’estació d’Ernest Lluch. Hauria de tenir-hi parada la línia 5, però el metro no hi arribarà fins al 2014, segons va indicar el secretari de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Damià Calvet, tot assenyalant que no hi haurà diners per emprendre l’obra fins al 2013. Els treballs duraran un any i mig i costaran uns 18 milions d’euros, segons Calvet.

Tant Marín com l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, es van disculpar pel retard de les obres, que ha provocat queixes entre els veïns. Hereu va insistir que "només falta un 20% de l’obra per acabar", que correspon a l’arquitectura interior de l’estació. Des d’aquest dimarts ha quedat restablert el trànsit entre el carrer Josep Sunyol i Garriga i el carrer Cardenal Reig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento