Els equipaments de les Glòries es reprenen, peró acumulen retards

  • La biblioteca del Clot obrirà el 2012.
  • S'ubicarà dins de l'edifici del Disseny Hub.
  • Les obres del CAP començaran a l'abril.
Un simulador permet circular per la futura estació de la Sagrera, a la mostra del DHUB de Glòries.
Un simulador permet circular per la futura estació de la Sagrera, a la mostra del DHUB de Glòries.
ACN
Un simulador permet circular per la futura estació de la Sagrera, a la mostra del DHUB de Glòries.

Els equipaments de la plaça de les Glòries han patit retards d’anys i ara es planteja un nou calendari per a tots ells. La crisi va aturar tots els projectes, excepte el Disseny Hub Barcelona, i ara es treballa amb la previsió que la primavera del 2012 obri aquest edifici singular, amb biblioteca municipal inclosa. La reubicació dels Encants acabarà al primer semestre de l’any vinent.

L’Ajuntament de Barcelona va aturar la construcció dels equipaments planificats per a Glòries adduint una manca de recursos. No es va aturar, en canvi, la construcció del DHUB, un gran edifici conegut com la grapadora, que es preveu que obri les portes la primavera del 2012. Finalment, es dedicarà 2.000 m2 del DHUB a la biblioteca municipal del Clot i el Camp de l’Arpa, que tindrà una entrada a la plaça de les Glòries. Aquest equipament havia d’estar ubicat a l’edifici Sòcol, un dels que es va aturar per la crisi, juntament amb l’Ona.

El CAP, el 2013

Segons va indicar aquest dimarts la regidora d’Urbanisme, Gemma Mumbrú, les obres de construcció del Centre d’Atenció Primària (CAP) s’iniciaran "en dos o tres mesos". Per aquest motiu, es calcula que s’inauguri el 2013. És un servei que s’hauria d’haver estrenat ara, segons es va fixar al Compromís per Glòries (2007). La residència per a gent gran també havia d’obrir el 2011, però l’Ajuntament estima ara que estarà enllestida el 2013. Per al poliesportiu, tot just se n’està fent el planejament, segons va especificar ahir el regidor de Sant Martí, Francesc Narváez.

El polèmic trasllat del Mercat dels Encants, que es tenia pensat acabar ara, s’ha postergat fins al primer semestre de l’any vinent. Des de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, el vicepresident, Jordi Giró, va expressar aquest dimarts la seva "preocupació perquè s’ha endarrerit molt" la construcció de projectes "imprescindibles" per als veïns i va destacar-ne el CAP i la residència.

L’alcalde, Jordi Hereu, va inaugurar aquest dimarts una exposició en contenidors al futur edifici del DHUB, a Glòries. Ha costat 780.000 euros, xifra que l’Ajuntament considera "austera", i s’hi "fa balanç" del mandat. Hereu va negar que fos electoralista. CiU va criticar que s’hi fes "propaganda" i el PPC, la "frivolitat" de la despesa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento