Els taxistes estrenen un altre carril per recollir clients a Alimentària

A la parada de plaça Espanya. Permetrà agafar nou taxis per minut. Tindran un semàfor especial per millorar la fluïdesa.
Els taxistes de Barcelona tindran durant aquesta setmana un quart carril a la parada de Plaça Espanya  per agafar els visitants del saló Alimentària, que comença avui.

La Comissió de Mobilitat, creada amb motiu d’aquesta fira, ha decidit reforçar d’aquesta manera l’actual parada i que els taxistes tinguin un semàfor alternatiu a la resta de vehicles perquè «el trànsit de taxis sigui més fluïd», segons el gerent de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), Miguel Ángel Martín.

Prova pilot

La Comissió de Mobilitat farà avui una primera avaluació d’aquesta mesura i té en la recàmara dues alternatives per millorar la mobilitat dels taxis aquests dies de màxima afluència de visitants al recinte de la Fira: afegir un carril per a transport públic al carrer Tarragona, des d’Aragó a la plaça Espanya i habilitar només per a taxis i autobusos el lateral de la Gran Via des del carrer Mèxic.

Nou taxis per minut

Aquest reforç en la parada de plaça Espanya permetrà que cada minut surtin des d’aquest punt uns nou taxis. Els taxistes es venien queixant darrerament del col·lapse que es produïa a la parada amb motiu de les grans fires, com, per exemple, el darrer Congrés Mundial 3GSM.

«Molts taxistes ja no anaven a la Fira per la falta de fluïdesa per entrar i sortir de la parada. L’espera no valia la pena», assegura Josep Maria Soto, president del Grup de Taxistes Independents.

Els sindicats van demanar, a principis d’aquesta setmana, que es traslladés l’actual parada a l’Avinguda Rius i Taulet, però la comissió ho ha descartat per aquesta Fira.

155.000 clients potencials

Alimentària atraurà fins el proper dijous a uns 155.000 professionals que es deixaran a Barcelona uns 167 milions d’euros, segons les previsions dels organitzadors d’aquesta fira. Segons l’IMET, els visitants d’aquesta fira «es mouen més en vehicle privat», mentre que els que van venir al congrés mundial de telefonia mòbil, la majoria estrangers, utilitzaven més el taxi i el transport públic per moure’s per Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento