Ofensiva per tancar una desena de locals ‘okupes’

Es concentren a Ciutat Vella, Gràcia, Sants i Sant Andreu i serveixen per a festes il·legals. L’Ajuntament crea una comissió especial.
L’Ajuntament de Barcelona va anunciar ahir que ha iniciat una ofensiva per desallotjar una desena de finques okupades, que s’estan fent servir com a locals de pública concurrència sense permís, tal com passava amb la casa okupada del carrer Sant Pere Més Baix, on es feien festes.

L’alcalde de Barcelona, Joan Clos, va mostrar-se partidari de que es creïn «mecanismes més contundents» perquè l’administració pública pugui intervenir sobre les propietats privades abandonades, en les quals, un cop són okupades, qualsevol actuació de desallotjament és molt més difícil d’executar.

La desena de finques okupades que s’estarien fent servir com a escenaris de festes il·legals es concentren, sobretot, a Ciutat Vella, Gràcia, Sants i Sant Andreu.

Agent encara en coma

A Ciutat Vella, l’oposició ha demanat al regidor, Carles Martí, que creï una comissió per evitar que es tornin a repetir fets com el de les festes a la casa okupada del carrer Sant Pere Més Baix, 55, que van causar l’entrada en coma d’un guàrdia urbà, l’estat clínic del qual no ha variat. Martí ha reconegut que «és evident que hi ha problemes de seguretat, però que estan més continguts» i ha recordat que La Penya ja és de titularitat municipal.

L’alcalde va anunciar que, de forma immediata, es constituirà un grup de treball del «fenomen okupa», perquè «tenim molt interès a no perdre temps i posar en marxa aquesta iniciativa». Aquest grup estarà format pels caps de cadascun dels cinc partits polítics i estarà presidit per Clos, encara que podrà delegar en el portaveu municipal, Ferran Mascarell.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento