Els menors immigrants del Poblenou aniran a un centre a Collserola

Benestar i Família obrirà el nou servei l’any 2007. El funicular del Tibidabo ampliarà la seva capacitat per frenar l’accés de cotxes.
Un empleat de l’alberg de Collserola, ahir, que dóna feina a 56 treballadors amb discapacitats.
Un empleat de l’alberg de Collserola, ahir, que dóna feina a 56 treballadors amb discapacitats.
Jordi Soteras
Un empleat de l’alberg de Collserola, ahir, que dóna feina a 56 treballadors amb discapacitats.
Benestar i Família obrirà un nou centre per a menors immigrants tutelats per la Generalitat al parc de Collserola. El nou servei tindrà una capacitat per a 30 nens i permetrà el tancament de la casa d’acollida de Torrelles de Llobregat, on havien estat traslladats menors del centre d’acollida del Poblenou i que l’estiu passat van provocar queixes dels veïns.

El nou centre se situarà a l’antiga masia de Mas Pins, cedida per l’Ajuntament de Barcelona, i respon a la política de descongestionar les cases d’acollida de menors desamparats, molt sovint sobreocupades. Mas Pins rebrà adolescents  que des del setembre es trobaven en una casa de Vidreres. Alguns provenien de l’Alcor del Poblenou.

L’alcalde de Barcelona, Joan Clos, va situar la inauguració del servei cap al 2008 però Benestar el va corregir i va avançar l’obertura al 2007.

En una visita a Collserola, l’alcalde va anunciar que l’Ajuntament treballa en la renovació del funicular del Tibidabo per tal d’augmentar la seva capacitat i frenar «la necessitar de pujar en cotxe» a la muntanya.

Parc però no jardí

Clos va apostar per fomentar el transport públic, però només «a zones humanitzades», per conservar així «les valls i foscos més feréstecs». El Parc rep dos milions de visitants l’any, lluny dels 12 milions de Montjuïc. El Consistori afirma que no vol «convertir Collserola en un jardí».

El trasllat de la gossera, a l’aire

El trasllat de la gossera de l’Arrabassada encara continua a l’aire. L’Ajuntament està «en negociacions» amb alguns ajuntaments vallesans com Montcada i Reixac, Cerdanyola o Ripollet, però encara «no hi ha cap decisió presa», segons Salut Pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento