La Setmana Blanca ofega el finançament de viatges i material escolar

  • Els col·legis recorren a la venda de loteria o pastissos per sufragar els costos.
  • Els fons de les Ampa s'esgoten.
Escolares.
Escolares.
ARCHIVO
Escolares.

Les escoles se les estan enginyant totes per sufragar la despesa dels casals i activitats extres durant la Setmana Blanca. Amb la venda de loteria, de pastissos o samarretes es treuen uns diners de més, però això implica que són uns fons que es deixaran de tenir per fer altres activitats o per comprar material per al centre.

Quants bitllets de loteria pot vendre (i comprar) una família? Quantes samarretes adquiriran amics i coneguts? És clar que és un sistema clàssic per recaptar fons, però que té una limitació òbvia. Les escoles estan tirant de les opcions que sempre els han funcionat, però per al viatge de fi de curs de sisè o per a la festa de cloenda de l’any, aquest sistema ja no funcionarà. "A nivell econòmic no hi ha miracles", exposava Àlex Castillo, vicepresident de la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (Fapac). Al·ludia també al fet que el racó que es dedicava a comprar una fotocopiadora, per exemple, s’inverteix aquest any en la Setmana Blanca, amb la qual cosa es deixa d’adquirir material.

La majoria d’associacions disposen d’una quota d’uns 20 euros l’any per alumne, que es destinen a pagar les activitats organitzades i, sobretot, a ajudar les famílies que no les poden costejar. Castillo esmentava també que "hi ha un cert decalatge de diners" a les escoles, en què l’Ampa gestiona el menjador (s’arriben a pressupostar 400.000 euros) i, per aquest motiu, es poden desviar cap a d’altres activitats. Ara es dediquen a la Setmana Blanca.

Des de la Fapac calculen que per organitzar activitats dirigides per monitors en horari lectiu durant la Setmana Blanca es paguen uns 20 euros per dia i alumne (amb dinar inclòs). Per això critiquen que la Generalitat hagi estimat un ajut de 240.000 euros per a tot Catalunya, ja que els infants reben uns dos euros de mitjana, segons Castillo. Uns 70 pobles petits catalans han demanat una subvenció per organitzar les activitats en lloc de les Ampa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento