'Quadern gris', el dietari de joventut de Josep Pla

  • Joan Ollé dirigeix aquest muntatge al teatre Romea.
  • És el dietari de l'època d'estudiant de l'escriptor empordanès.
Joan Anguera i Ivan Benet en un moment de l'obra.
Joan Anguera i Ivan Benet en un moment de l'obra.
DAVID RUANO
Joan Anguera i Ivan Benet en un moment de l'obra.

El llibre Quadern Gris en versió escènica es va estrenar al festival Temporada Alta de Girona l’any 2009. El seu director, Joan Ollé, recupera el muntatge a partir d’aquest dimarts a les taules del Teatre Romea del carrer Hospital.

L’espectacle posa en moviment el dietari de joventut de l’autor Josep Pla, que el va escriure en la seva època d’estudiant. El volum parla de Palafrugell (la terra de Pla), dels seus paratges, de la Barcelona del moment, de la Festa Major, de la carn d’olla, les dones, el tabac o el color del cel.

Així mateix, el llibre posa l’accent en la faceta literària de Pla i narra l’angoixa que el jove escriptor sentia davant una pàgina en blanc. El Pla jove, dels 20 anys en endavant, està interpretat per Ivan Benet, mentre que Joan Anguera es posa a la pell de l’home madur.

La veterana actriu Montserrat Carulla representa a l’obra un personatge omniscient que llegeix i relata el Quadern Gris als espectadors. La peça estarà en cartell al Romea fins al proper 13 de febrer. L’adaptació del llibre ha anat a càrrec de Carles Guillén i Joan Ollé, el darrer, un mestre en les adaptacions literàries. Pla va començar a escriure quan tenia 21 anys.

Reescrit de gran

El literat va reelaborar el llibre en plena maduresa literària i el va publicar el 1966 (el va escriure entre els mesos de març del 1918 i de novembre de l’any 1919). El muntatge recupera músiques de l’època: sardanes, havaneres, la sonata de Schuman o cançons de Sagarra. El muntatge subratlla la riquesa lèxica, fonètica i musical del genial autor empordanès.

*Hospital, 51. Aquest dimarts a partir de les 21.00 hores. Preu de les entrades: de 17 a 28 euros. Més informació al lloc web www.grupfocus.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento