La Rambla viu un 'boom' d'hotels de luxe malgrat la delinqüència

  • Els comerciants asseguren que la prostitució s'ha desplaçat.
  • Però ha augmentat la venda d'estupefaents.

Alguns edificis històrics de Ciutat Vella són des de fa poc hotels de luxe i d’altres ho seran aviat. És el cas de l’hotel Bagués, al palauet del Regulador, o el de l’hotel España, en un edifici decorat per Lluís Domènech i Montaner.

Més enllà del luxe, un dels seus reclams principals és la seva situació, al vell mig de la ciutat. Els trilers, els llauners i els petits delinqüents i narcotraficants, però, s’han fet seva la concorreguda Rambla i aquells que hi treballen ja no saben què més fer.

D’una banda, alguns comerciants asseguraven aquest dimecres que la delinqüència hi ha baixat una mica gràcies a una major presència policial durant les festes i, de l’altra, al menor nombre de turistes en ser ara temporada baixa.

D’altres, però, creuen que la situació és igual o pitjor "i fa vergonya que el lloc on treballes sigui conegut per la delinqüència que hi ha", va lamentar aquest dimecres a 20 minutos la presidenta de l’Associació de Floristes de la Rambla, Carme Romero, qui va assegurar que ja no saben què més poden fer per evitar que els trilers, els camells i els llauners, entre d’altres, actuïn amb impunitat al passeig.

A més, se senten incompresos, no només per veïns d’altres districtes, sinó també per altres paradistes i comerciants de la zona. "No només es tracta d’un problema de la Rambla, sinó de la ciutat. Quan deixi de venir el turisme, ens en penedirem tots", va advertir Moreno.

El repunt de la droga

A més de les estafes dels trilers, els robatoris –dels quals, principalment, són víctimes els turistes– i la prostitució hi ha un altre problema que va en augment: la venda de droga. Els camells capten els clients mentre venen una mena de tiradors amb llums que es disparen a l’aire o xiulets.

"M’estimo la Rambla amb bogeria, però ara ja no hi porto la família", va explicar Romero, qui, malgrat això, es va mostrar confiada que la situació millorarà. Per ara, però, ni ella ni els seus companys d’ofici s’atreveixen a obrir a les sis del matí, com sí ho feien abans; prefereixen esperar que surti el sol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento