Baixen els accidents, malgrat les morts a peu i en moto

  • Motoristes i vianants segueixen sent les principals víctimes i les més greus.
  • L'any passat van perdre la vida 39 barcelonins en sinistres al carrer.
Accident de trànsit.
Accident de trànsit.
ARXIU
Accident de trànsit.

Els accidents de trànsit als carrers de Barcelona han baixat el darrer any i, més important encara, el nombre de morts per aquest motiu també ha disminuït, però motoristes i vianants segueixen sent els qui s’enduen la pitjor part i acumulen el major nombre de víctimes mortals.

El darrer any, la Guàrdia Urbana ha registrat 9.052 accidents de trànsit, 710 menys que el 2009, o el que és el mateix, un 7,3% menys. Els sinistres amb víctimes han baixat un 6% i les persones lesionades, un 5,6%. És una reducció que l’Ajuntament de Barcelona atribueix a una major responsabilitat dels conductors i a les campanyes i controls d’alcoholèmia, cada vegada més abundants.

El 2010, un total de 39 persones van morir com a conseqüència d’un accident de trànsit: 16 eren conductors de motocicleta, un duïa un ciclomotor i d’altres 16 anaven a peu (els mateixos que l’any anterior). Les dades confirmen que motoristes i vianants són els que en surten més malparats.

El perill de la moto

Amb tot, el darrer any han baixat un tímid 0,68% els accidents amb motos implicades i gairebé un 20% els corresponents a ciclomotors (per la disminució d’aquests vehicles en circulació). Els sinistres amb turismes implicats han caigut un 5% el 2010, tot i que segueixen sent els més nombrosos: sumen 7.499.

Les bicicletes són un capítol a part. Acumulen 399 accidents, quantitat que suposa un 20% menys que el 2009. És una xifra que el regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, va celebrar ahir perquè se situa "molt a prop" dels 376 accidents que es van registrar abans que es posés en marxa el servei municipal de transport en bicicleta, el Bicing (el 2007), "tot i que s’ha doblat el nombre de bicis que hi ha en circulació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento