El carnestoltes torna ‘rumbero’

La gran rua de dissabte escalfa motors. S’han programat un centenar d’activitats per fer una setmana de gresca.
A Carnestoltes tota vestimenta és vàlida.
A Carnestoltes tota vestimenta és vàlida.
Arxiu
A Carnestoltes tota vestimenta és vàlida.
«Carnestoltes és qui mana / Carnestoltes qui governa / i ens diu que aquesta setmana / res de feina, només festa». Si li afegim ritme rumbero i les veus del grup Patriarcas de la Rumba, ja tenim la banda sonora del Carnaval de Barcelona, que enguany prepara un centenar d’activitats per a grans i petits.

El rei Carnestoltes arribarà a la ciutat el dijous, 23-F curiosament, i farà el pregó a la plaça del mercat del Clot. Per fer honor al Dijous Gras, punt d’inici dels excessos i la disbauxa carnavalera, hi haurà una gran botifarrada popular. Però el plat fort, com sempre, serà la Gran Rua de la Ciutat, el dissabte a la tarda.

Hi participaran 60 comparses amb prop de 3.000 persones desfilant pel barri de Sants, tot i que pràcticament a cada barri hi haurà desfilades simultànies. El recorregut partirà de l’avinguda Maria Cristina i arribarà al carrer de Sants amb la rambla Brasil. Com a novetat, aquesta vegada hi haurà dues comparses convidades, fora de concurs: El Ball de Prims de Reus i els Joaldunak d’Ituren (Navarra). Com diu la rumba «Res de feina, només festa». Qui pugui, és clar.

John Travolta menjarà sardina

Tota festa ha d’acabar i el Carnaval ho fa enterrant la sardina. Serà el dimecres 1 de març al barri d’Horta, amb un cercavila  que homenatja la pel·lícula Grease. Tots repentinats i engominats al més pur estil macarra de John Travolta i col·legues, la festa recorrerà el passeig Maragall, carrer Fulton, plaça Eivissa i baixada del Mercat fins al carrer Tajo. Després del sepeli, més festa, amb el títol: Ara ens menjarem l’estatut... Amb PPatates?

Mostrar comentarios

Códigos Descuento