El circ sobre gel del Fòrum deixa la carpa i un munt de deutes

Només a la societat municipal B:SM li deu més de 32.000 euros. El promotor té de temps fins el 26 de febrer per posar-se al dia.
Treballadors recullen, ahir, estructures de formigó que subjecten la carpa del circ.
Treballadors recullen, ahir, estructures de formigó que subjecten la carpa del circ.
Hugo Fernández
Treballadors recullen, ahir, estructures de formigó que subjecten la carpa del circ.
El que podia haver estat un dels espectacles més multitudinaris a la zona del Fòrum s’ha acabat convertint en un pou de deutes. El promotor deu, només a l’Ajuntament, més de 32.000 euros.

En aquest cas concret, Barcelona de Serveis Municipals, la societat que gestiona l’espai del Fòrum, va llogar-lo a una productora d’espectacles tot el mes de desembre fins a mitjans de gener. A canvi, compartien despeses com el suport tècnic, les instal·lacions, llum, serveis i neteja.

A dia d’avui la carpa del circ encara no s’ha desmuntat, precisament, perquè va ser llogada a una empresa que també forma part dels creditors, igual que un hotel barceloní on s’allotjava el planter d’artistes i l’empresa que va aportar la pista de gel on es centrava la major part de l’espectacle. Fonts de B:SM van confirmar que «tenen de termini fins al 26 de febrer».

A partir de llavors entrarà en funcionament la maquinària jurídica i es procedirà a retirar la carpa i les grades, preveient un futur litigi.

Tot i així, els béns que quedin a la zona Fòrum serviran per pagar deutes, per prioritats, ja que «primer són els treballadors» que s’han quedat sense cobrar els sous i que ja van protagonitzar un intent de vaga en plena campanya.

Bronca amb el públic

El Circ Paraíso va entrar a Barcelona amb mal peu. Una descoordinació entre la campanya publicitària i els horaris de les actuacions va fer que l’assistència no fos l’esperada. Tot i que la carpa té una capacitat per a 2.000 persones, el públic més nombrós no va superar la quarentena de persones. En una d’aquestes actuacions hi van haver d’intervenir els Mossos d’Esquadra per l’amotinament dels espectadors, que van denunciar sentir-se estafats en no poder-hi accedir per problemes tècnics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento