Els pisos seran més cars per fer-los més ecològics

El gremi de constructors alerta que, en un any, es poden notar increments de preu perquè el Govern obliga a fer edificis que contribueixin a l’estalvi energètic.
Els pisos que es comencin a construir a Catalunya dintre de sis mesos s’hauran de fer amb uns criteris ecològics de construcció i d’estalvi ener-gètic que contribuiran a «encarir els pisos», segons va augurar ahir Joan Santaularia, president del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques.

Santaularia creu que «s’haurà d’esperar un any» per saber quin increment real de preu comporta el decret aprovat ahir pel Govern. El gremi considera que aquesta normativa és «una pega més dins el nostre sector».

Des de l’Associació de Constructors i Promotors de Barcelona i Província (APCE), s’assegura que l’aplicació d’aquesta normativa tindrà «un cost insignificant» i la consideren «positiva i necessària, encara que s’ha quedat curta».

La nova normativa està considerada «pionera» a Espanya i serà d’aplicació també a edificis residencials, administratius, docents, sanitaris i esportius.

4 preguntes sobre...

... la nova normativa

1 ¿A quins paràmetres d’ecoeficiència afecta?

A l’aigua, l’energia, els materials i sistemes constructius i residus.

2 ¿Quins elements hauran de tenir per estalviar aigua?

Els edificis disposaran d’una xarxa de sanejament que separi les aigües pluvials de les residuals; las aixetes, bidets i aigüeres hauran d’economitzar aigua i el cabdal màxim per minut passarà de 12 a 9 litres.

3 ¿I per estalviar energia?

El sistema de producció d’aigua calenta sanitària haurà de produir-se per energia solar tèrmica. Els vidres i les façanes hauran d’estar protegides per aillar tèrmicament el pis i per aprofitar el sol.

4 ¿I per reciclar?

Cada vivenda tindrà un espai per separar envasos lleugers, matèria orgànica, vidre, paper i cartró.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento