La meitat de les trucades a la Urbana són per problemes de circulació

Van originar 326.000 serveis.
Els treballadors de l’empresa privada que atén les trucades a la Guàrdia Urbana (092) va despenjar el telèfon 663.791 vegades durant tot el 2005.

De totes aquestes trucades, 326.087 van originar algun servei policial, de manera que s’hi va desplaçar alguna patrulla de la policia municipal. La resta de trucades eren per peticions que no corresponien a la Urbana o bé sol·licituds d’informació que es podien solucionar per telèfon.

La majoria de les trucades (116.112) dels ciutadans van ser per problemes de circulació, com vehicles en doble fila, en guals o altres. El segon motiu més comú per trucar a la Guàrdia Urbana és per problemes administratius (89.824) i, a continuació, per demanar ajuda o assistència. També hi ha 17.158 trucades per seguretat ciutadana. Les xifres que va facilitar ahir l’Ajuntament suposen un 3% més de trucades que les que va rebre la Urbana durant el 2004.

Bombers, privatitza

Per altra banda, a partir de demà, els Bombers de Barcelona també externalitzaran el seu servei de recepció de trucades. Des del sindicat CC.OO. van criticar aquesta privatització, però fonts municipals van assegurar que millorarà el servei.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento