El programa dels partits: Immigració

  • Cada partit manté una posició molt marcada sobre els nouvinguts.
  • El PPC ha incorporat el discurs sobre immigració en la campanya.
Un grupo de inmigrantes hacen cola para regular su situación, en una imagen de archivo.
Un grupo de inmigrantes hacen cola para regular su situación, en una imagen de archivo.
ARCHIVO
Un grupo de inmigrantes hacen cola para regular su situación, en una imagen de archivo.

Cada partit manté una posició molt marcada respecte als fluxos de nouvinguts. El PPC ha incorporat amb força el discurs sobre immigració en la campanya. Al seu programa proposa l’expulsió dels estrangers que hagin comès delictes o faltes. Convergència demana el traspàs de totes les competències en la matèria. El PSC valora la millora de les zones en risc d’exclusió social, mentre que ICV vol que es garanteixi l’assessorament legal dels nouvinguts. ERC aposta pel Pacte Nacional per a la Immigració i C’s, per una política europea comuna.

CIU: Assumpció de drets i deures. Compromís de ciutadania per part de l’immigrant que comporti respecte i actitud d’integració al país. Desplegar l’Agència Catalana de Migracions, un control de la immigració irregular i la reivindicació de traspàs de totes les competències en la matèria.

PSC: Barris cohesionats. Treballar als barris i zones amb més risc d’exclusió, donar suport als ajuntaments per garantir-hi la convivència i el civisme. Crear un servei universal d’acollida, reforçar la inspecció de treball per lluitar contra la contractació irregular i facilitar el retorn.

ERC: Identitat és acollir. El Pacte Nacional per a la Immigració és l’instrument de gestió del fet migratori des de tres punts: el mercat de treball, l’adaptació de serveis públics a una societat diversa i la integració en una cultura pública, fent del català la llengua pública comuna.

PPC: Legal i integrada. Impulsar un sistema d’integració social que protegeixi els valors occidentals com a país, controlar la immigració irregular donant prioritat a les expulsions dels estrangers que hagin comès delictes o faltes i crear una unitat policial especial.

ICV: Seguiment del Pacte Nacional per la Immigració. Aconseguir que les persones migrades tinguin garantits la informació i assessorament legal, eliminar els Espais de Benvinguda Educativa (EBE) i un front comú polític i social contra qualsevol actitud xenòfoba al país.

C’S: Visat europeu de treball i residència. Política comuna de control de fluxos per part de la Unió Europea, regular la immigració en funció de l’evolució econòmica i les necessitats laborals i integració basada en el compliment de les lleis i valors de la societat catalana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento