Ensenyen receptes als adolescents catalans que han de cuinar sols a casa

  • Dos de cada deu joves de 14 a 17 anys tenen sobrepès.
  • El 12% té obesitat per menjar malament.
  • Aprenen a dinar ràpid i sa.

Cada cop són més els adolescents que, si no escalfen la carmanyola que els han deixat els pares, opten per dinar qualsevol plat precuinat per estalviar temps i feina. Per combatre aquestes pràctiques, que fàcilment porten a consolidar patrons poc saludables, i per lluitar contra l’obesitat i els trastorns alimentaris, s’estan impartint cursos de cuina ràpida i saludable.

En quatre sessions de tarda, els joves d’entre 14 i 18 anys aprenen 14 receptes "fàcils, ràpides i econòmiques", expliquen des de l’Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, que coordina els tallers de cuina, dins el projecte Cuinar sense pares. Vic, Torelló i Manlleu ja han provat l’experiència i, en tots els casos, s’han esgotat les places, que cal reservar prèviament.

"Cuinar ràpid no té per què no ser saludable", explica una de les impulsores dels tallers. S’ha comprovat que molts joves dinen a casa però han de cuinar, preparar o escalfar el menjar: per això, se’ls vol donar recursos perquè "s’animin a posar-se el davantal".

Problemes amb el menjar

Es calcula que dos de cada 10 joves d’entre 14 i 17 anys tenen sobrepès i un 12,5% presenten obesitat derivada de la mala alimentació i de la manca d’exercici físic. A més, tal com recorda la diputada de l’Àrea de Salut Pública i Consum, Dolors Gómez, "al voltant d’un 37% de noies de quart d’ESO, segon de Batxillerat i Cicles Formatius declara haver fet dieta amb l’objectiu d’aprimar-se", fet que confirma els mals hàbits alimentaris.

No tot és verdura bullida quan volem menjar sa. Així es reflecteix en les 14 receptes que proposa la Diputació de Barcelona per als adolescents. Com fer una crema de carabassó, uns espaguetis a la carbonara o un salmó a la salsa tàrtara en uns 20 minuts són algunes de les propostes. La cuina internacional, amb receptes de taboulé i guacamole, té un atractiu afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento