Els talls per la visita papal s'inicien dimecres i s'estendran fins diumenge

  • Les afectacions comencen a Provença i aniran afectant altres vies i més d'una trentena de busos els propers dies.
  • Veïns i comerciants s'ho prenen entre la resignació i l'oportunitat de fer més negoci.
Senyalització especial a Via Laietana, carrer on estarà prohibit estacionar per la visita del Papa.
Senyalització especial a Via Laietana, carrer on estarà prohibit estacionar per la visita del Papa.
Toni Albir / EFE
Senyalització especial a Via Laietana, carrer on estarà prohibit estacionar per la visita del Papa.

Les xifres de la visita del Papa Benet XVI per dedicar la Sagrada Família mostren una magnitud de l’esdeveniment: mig milió d’espectadors de la cerimònia, uns 1.700 periodistes acreditats (119 mitjans internacionals), més de 2.000 joves voluntaris, balcons que es lloguen per mil euros i carrers tancats gairebé dos dies.

Els primers talls comencen dimecres a Provença i s’estendran a més vies fins diumenge, els quals afectaran una trentena de línies de bus. Abans que arribi el Papa, defensors i detractors de la visita han convocat actes al carrer.

"Vull veure el Papa encara que sigui de lluny", explica la Rosa, una veïna de l’Eixample que ja va rebre Joan Pau II el 1982. Anirà al balcó d’una amiga. N’hi ha que els lloguen per entre 600 i 1.000 euros, depenent de la visibilitat. A Internet s’ofereixen també apartaments per 4.500 euros. Els veïns i comerciants s’ho prenen entre la resignació (pels talls) i l’oportunitat de negoci.

Alguns fan l’agost

Els qui preveuen "fer l’agost" són els comerços i restaurants, que, en molts casos, obriran més hores. "Preparem entrepans freds i refrescs per emportar. Aquell dia no farem tapes", explica el Carlos, cambrer d’un bar de davant de la Sagrada Família. "Encara no ens fem a la idea de quanta gent atendrem; no hem viscut res semblant", afegia. Les botigues de records s’han abastit de tota mena de productes amb la imatge de Benet XVI al temple de Gaudí: samarretes, gorres, rosaris i postals. Els didals s’han esgotat per obra i gràcia dels col·leccionistes. Els imants de nevera són els més demanats.

Centenars de tanques s’amuntegaven als xamfrans aquest dimarts dels voltants del temple barceloní i els senyals de trànsit ja indicaven els talls que afectaran, sobretot, el cap de setmana, però que al carrer Provença comencen dimecres. Les restriccions obligaran a desviar les línies 10 i 19 de bus des de dissabte i una trentena més durant el matí de diumenge. Des de les 00.00 h del dia 7 fins a primera hora de la tarda, l’estació de metro de Sagrada Família (L2 i L5) estarà tancada.

Dimarts va començar a circular el bus llogat per Ateus de Catalunya per convocar una concentració "en defensa de la laïcitat" dijous a la plaça Sant Jaume. El mateix dia i hora, grups que donen suport a la visita del Papa han fet una crida per "manifestar públicament la seva alegria". El cardenal arquebisbe, Lluís Martínez Sistach, ha demanat "respecte mutu" per evitar enfrontaments diumenge.

Restriccions a la Ronda Litoral

Diumenge, entre les 8.00 i les 15.00 h, es tallarà la sortida 28 de la Ronda Litoral (sentit Llobregat) i el tronc central de la C-31 nord en sentit Gran Via/Plaça de les Glòries, desviant la circulació cap a la Ronda Litoral. Durant tot el dia, els vehicles pesants no podran circular per la Ronda Litoral entre la Zona Franca i l’extrem nord de la Gran Via. Per traslladar-se per dins de la ciutat es recomana usar el metro, que funcionarà com un dia feiner.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento