Els motoristes que portaven cotxe disparen els accidents

La llei que permet portar moto amb carnet de cotxe fa pujar la sinistralitat un 21% a Barcelona. L’Ajuntament demanarà que es facin cursets de formació.
Els conductors de cotxe que han aprofitat la possibilitat legal de portar motos de fins a 125 cc amb el mateix carnet B han fet augmentar un 21% els accidents a Barcelona en l’últim any, segons xifres municipals. Tal com ja va avançar 20 minutos, la venda de motos de baixa cilindrada s’ha duplicat (de 20.000 a 57.000 unitats) a la capital catalana en un any.

El regidor de Seguretat i Mobilitat de Barcelona, Jordi Hereu, va atribuir directament l’augment de sinistralitat a la nova llei que permet als conductors de cotxe amb més de tres anys d’experiència, portar motos de fins a 125 cc, sense haver de passar cap examen previ.

Un curset voluntari

Com que l’Ajuntament no pot canviar una llei estatal, Hereu va avançar que faran una campanya per donar als nous motoristes i als conductors de cotxe alguns consells viaris: «és tant important dir-li al motorista que posi l’intermitent, com dir-li al conductor d’automòbil que miri pel retrovisor». A més de la campanya, l’Ajuntament ha signat un conveni amb els responsables de vendes de motos perquè organitzin cursets de seguretat viària.

La Fundació Mapfre i l’Associació d’Especialistes en Prevenció i Salut Laboral van dir ahir que el risc de mort dels motoristes és 13 cops superior que el que tenen la resta de conductors.

No són els més joves

El sector de la població que més accidents pateix és el que va dels 16 anys als 29 i, en menor mesura, el comprès entre els 30 i els 44 anys. El regidor Hereu va explicar que, en contra del que es pugui pensar, «no són els més joves» els qui pateixen accidents i va atribuir la principal causa a la inexperiència. Segons va explicar, els motoristes de tota la vida ja saben afrontar situacions de risc que aquells que venen del cotxe desconeixen: «No són les motos les perilloses, sinó els conductors inexperts».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento