Aparcament gratis a partir de les 21 hores al carril bus a Barcelona

  • Beneficiarà una desena de vies, sobretot, de l'Eixample i Sant Martí.
  • La visita del Papa obligarà a fer restriccions de trànsit.

L’Ajuntament de Barcelona permetrà aparcar des de les 21.00 hores en una desena de trams de carrils bus, tot avançant l’horari fixat fins ara, que comença a les 22.00 i acaba a les 7.00 hores. Segons va anunciar dijous el regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, la mesura s’aplicarà "de forma immediata" a la comissió de Seguretat i Mobilitat.

L’estudi de viabilitat, elaborat a petició de CiU i presentat dijous pel director de Mobilitat, Àngel López, estableix que només pot dur-se a terme en aquells carrils amb una afectació mínima al transport públic: amb menys de 12 autobusos per hora, i per on passin menys de 156 vehicles cada quart d’hora per carril. Entre els carrers beneficiats hi ha Bac de Roda, Navas de Tolosa, Lepant, Casanova, Urgell, Berlín-París, Entença, passeig de Colom, avinguda Sarrià i la Diagonal a l’altura del 22@. L’Ajuntament també estudiarà com regular més bé el transport de mercaderies perilloses.

Restriccions pel Papa

La visita de Benet XVI, el diumenge dia 7 de novembre, obligarà a tallar al trànsit durant 40 hores els carrers de l’entorn de la Sagrada Família, segons una carta que han començat a remetre l’Ajuntament, l’Arquebisbat i la Generalitat als 5.347 edificis de la zona afectats.

A partir de les 14 hores de dissabte, 6 de novembre, quedarà tancada a la circulació a bona part d’un àmbit delimitat pels carrers Lepant, València, Sicília i Còrsega, en què s’inclou l’avinguda Gaudí. En el cas de Provença i Mallorca, el tall s’estén una mica més. Totes les vies afectades reobriran el dilluns 8 a les 6 hores, excepte Provença. Tot i això, les restriccions de trànsit començaran el 3 de novembre a partir de les 10 hores, amb el tall del carrer Provença (entre Sicília i Marina), tot i que es mantindrà obert per als veïns, així com l’accés als aparcaments públics fins a les 14 hores de dissabte. El dia 4, els talls arribaran a trams dels carrers Sicília i Marina, i el dia 5, a Sardenya.

A partir de la mitjanit de dissabte a diumenge, s’anul·larà l’estació de metro de Sagrada Família (L2 i L5), i només podran accedir-hi els veïns i treballadors de botigues acreditats a la zona pròxima al temple. A les 7 h s’obrirà l’àmbit als convidats. La normalitat es restablirà des de les 14 h. Els comerços romandran oberts com un diumenge qualsevol, tret de les terrasses de bars i el mobiliari urbà, que seran retirats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento