Una nova línia d’autobús unirà el centre de Sabadell i Granollers en mitja hora

Millores de transport en 42 municipis.
Els usuaris del transport de la segona corona metropolitana notaran millores en els propers mesos. Està previst el disseny de noves línies d’autobusos, com la que unirà Mataró i Sabadell, o la que anirà del centre de Granollers al de Sabadell en mitja hora.

En l’últim any, gràcies a la inversió d’1,5 milions d’euros que ha fet, per primer cop, la Generalitat, s’hi han fet diverses actuacions. S’ha incrementat el servei amb més freqüències i nous itineraris, s’ha millorat l’accessibilitat i la senyalització de les parades, s’ha augmentat el nombre de marquesines, s’han instal·lat bancs per millorar la comoditat dels usuaris i s’han adquirit vehicles adaptats.

L’objectiu  és acabar equiparant la inversió amb què ja es destina als municipis de la primera corona, on és de més del triple. En els propers mesos, es beneficiaran de més millores en el transport 42 municipis de la segona corona metropolitana, 30 dels quals estan adherits a l’Associació de Municipis del Transport Urbà (AMTU).

S’hi registren més de 39 milions de viatges a l’any entre ciutats com ara Mataró, Granollers, Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Vic o Manresa. A l’àmbit de l’AMTU només, la inversió ja ha beneficiat 1,4 milions d’habitants (que fan 36 milions de viatges anuals).

Un milió de persones viuen a la primera corona metropolitana, si se n’exclou Barcelona (amb 53 milions de viatges l’any), i en canvi, la Generalitat subvenciona el 33 % dels costos; el mateix percentatge que l’Estat i els ajuntaments.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento