La tuneladora de l'AVE a Barcelona arribarà a Sants a l'agost

  • Avança 26 metres al dia, superant la mitjana fixada.
  • Les vibracions sota la Sagrada Família han estat menors del previst.
La tuneladora 'Barcino' pesa 2.300 toneladas.
La tuneladora 'Barcino' pesa 2.300 toneladas.
ARCHIVO
La tuneladora 'Barcino' pesa 2.300 toneladas.

La tuneladora Barcino ha perforat gairebé dos quilòmetres i ja es troba per sota de la confluència de Mallorca amb Sicília. Si segueix a aquest ritme i no pateix cap avaria, el túnel de l’AVE per sota de la ciutat arribarà a l’estació de Sants a l’agost. La data de posada en funcionament del servei, però, es manté per al 2012.

Fonts de la constructora encarregada de les obres van confirmar dimecres que si es mantenen les bones condicions que hi ha hagut durant la perforació del primer tram del túnel, l’excavació acabarà a l’estiu. Des que va començar a foradar, el 26 de març passat, la tuneladora ha avançat fins a 26 metres al dia, una xifra molt superior als 10 metres de mitjana que s’havien fixat.

Vibracions menors

Un petit tren va transportar ahir el ministre de Foment, José Blanco, seguit d’un estol de periodistes, fins a la tuneladora, a uns 38 metres de profunditat. Blanco va "reiterar la normalitat" de les obres en passar per sota del temple de la Sagrada Família i va puntualitzar que la vibració del terreny en aquest punt ha estat d’un mil·límetre, "significativament inferior a l’estimada". Va assegurar que el temple "està totalment preparat per acollir la visita del Papa".

La xarxa de trens regionals de Catalunya es traspassarà a la Generalitat l’1 de gener del 2011. Segons el ministre de Foment, José Blanco, es tracta "d’una competència d’alt valor estratègic", perquè "amb prop d’11 milions de viatgers per setmana, suposa el 38% de la quota de mercat de la mitjana distància de Renfe a tot Espanya". En els Pressupostos de l’Estat del 2011 es preveu invertir més de 2.300 milions en la millora de la xarxa ferroviària catalana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento