La factura del Carmel puja el que costa fer 27 escoles

El Govern ha gastat 81,5 milions en el desastre. Encara hi ha 249 persones fora de casa seva. El Govern diu que al maig no n’hi haurà cap desallotjat.
Dos operaris treballant ahir en l’enderroc de l’edifici sinistrat a Santa Coloma.
Dos operaris treballant ahir en l’enderroc de l’edifici sinistrat a Santa Coloma.
Hugo Fernández
Dos operaris treballant ahir en l’enderroc de l’edifici sinistrat a Santa Coloma.
La Generalitat va informar ahir que la factura per arreglar l’esfondrament del Carmel puja 81,5 milions d’euros, l’equivalent al cost de creació de 27 escoles públiques. El Govern català creu que no arribarà a gastar els 95 milions del crèdit que va demanar per afrontar les conseqüències de l’esvoranc que el 27 de gener de l’any passat va obrir-se al túnel de la cua de maniobres de la línia 5 del metro, i que va treure fora de casa 1.276 persones. A 10 dies del primer aniversari encara hi ha 249 veïns desallotjats.

El portaveu de la Generalitat i conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va afirmar ahir que els veïns que encara no han estat reallotajts ho faran progressivament fins que «no quedi cap persona per tornar a casa seva a finals del mes de maig». També s’espera que al maig es reobrin els 29 comerços que encara estan tancats.

Les indemnitzacions als veïns i comerciants han pujat fins a 40 milions d’euros, mentre que en dietes, hotels, lloguer de pisos i transports s’han pagat prop de 17 milions, als quals s’han d’afegir els 2,3 milions que va aportar el Govern central. Dos dels veïns afectats i 19 comerciants han presentat una querella contra la Generalitat.

Santa Coloma, sin responsables

Portaveus de Gas Natural han assegurat que en l’últim any no han fet cap obra a la rambla de Fondo de Santa Coloma. Agbar encara va anar més enllà i diu que no hi ha fet cap actuació en els últims tres anys. Amb aquesta versió, les dues empreses eviten fer-se responsables de la fuita, ja que pressumptament va ser provocada per culpa d’una canonada que havia rebut un cop. L’Ajuntament de Santa Coloma diu que a la zona no s’han fet obres municipals. Per la seva banda, els Mossos continuen la investigació i no s’expliquen la causa de l’explosió que va causar dos morts i nou ferits, dos dels quals van ser donats d’alta ahir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento