Tres famílies trigaran més de dos anys a poder tornar a casa

Són els sis veïns de l’edifici destruït per l’explosió. Adigsa els cedirà un pis. Una cinquantena d’afectats seran reallotjats.
Uno de los desalojados, Pedro F., en el centro de la imagen, ayer, frente al Centre Cívic.
Uno de los desalojados, Pedro F., en el centro de la imagen, ayer, frente al Centre Cívic.
Jordi Soteras
Uno de los desalojados, Pedro F., en el centro de la imagen, ayer, frente al Centre Cívic.
Les tres famílies que vivien al número 66 de la Rambla del Fondo, l’edifici més afectat per l’explosió de gas d’ahir, trigaran «uns dos anys» a tornar a casa, segons el regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Coloma, Àngel Pla, ja que l’immoble serà completament derruït i s’edificarà de nou. Fins aleshores es podran allotjar en alguns dels 21 pisos de Badalona y Barcelona que Adigsa ha posat a disposició de les 20 famílies afectades.

Els habitants dels números 64 i 68 trigaran «uns mesos» a poder tornar a casa, ja que l’edifici haurà de ser reconstruït parcialment mentre que els del 62 podran tornar «en dos o tres dies».

Els veïns d’aquests tres immobles van poder entrar ahir al seu pis, acompanyats dels Bombers, per agafar algunes pertinences. Els 26 afectats que no van poder ser acollits per algun familiar van passar la nit d’ahir allotjats a hotels de Badalona, Barcelona o Sant Joan Despí. Santa Coloma no té hotels.

L’alcalde, Bartomeu Muñoz, va afirmar, en aquest sentit, que no hi haurà «grans espais» on s’allotgin els veïns afectats per evitar «situacions que donin la sensació d’extrema provisionalitat».

Tornada a l’escola

Els alumnes podran tornar avui a l’escola Wagner amb normalitat, ja que l’edifici no va quedar afectat per l’explosió de gas. El col·legi només va patir «petits desperfectes» a la instal·lació elèctrica, però va decidir suspendre les classes. Un alumne del centre que vivia al costat de l’edifici sinistrat va resultar ferit lleu per la deflagració.

Molt a prop del carrer Liszt

L’explosió d’ahir a la Rambla del Fondo va succeir molt a prop del carrer Liszt, on el 5 d’octubre del 2002 una altra explosió de gas va causar l’esfondrament de dos edificis i 17 ferits. El veí que va provocar l’explosió va morir 13 dies després per les ferides. Nou persones han mort des del 2000 a Catalunya com a consequència d’explosions de gas.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento