Els centres integrals de salut a Barcelona descongestionen els hospitals

  • Barcelona n'obre el primer a les antigues Cotxeres de Borbó.
  • Ajunta el CAP, Urgències, l'atenció sociosanitària i els laboratoris.

Un complex sanitari on anar per a qualsevol problema i que, alhora, descongestiona les Urgències d’ambulatoris i hospitals. S’anomena Centre Integral de Salut (CIS) i és el sistema que dimecres va inaugurar Barcelona i que es posarà en funcionament el 20 de setembre.

El primer centre integral se situa a les antigues Cotxeres de Borbó i dóna servei als veïns de Nou Barris i part de Sant Andreu, amb més de 250.000 usuaris. El següent centre semblant s’obrirà la setmana que ve a Montnegre. La intenció de Salut és anar estenent aquest sistema a la resta de Barcelona, encara que no hi ha calendari, segons van indicar ahir des de la conselleria.

Més qualitat de servei

En concret, el CIS Cotxeres, que s’ubica a l’avinguda de Borbó, té un ambulatori, un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), un espai de rehabilitació ambulatòria i a domicili, un espai sociosanitari i hospital de dia, un centre de salut mental d’adults i infantil i un servei de diagnosi per a la imatge i laboratori.

De fet, el president de la Generalitat, José Montilla, va destacar que el centre permetrà "descongestionar l’hospital de Sant Pau i el de la Vall d’Hebron i guanyar en qualitat i proximitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento