Restriccions a la plaça Catalunya i més transport per Cap d’Any

200 urbans i mossos blindaran el centre de Barcelona per evitar actes vandàlics. Hi haurà metro, tramvia i FGC tota la nit.
El dispositiu de seguretat per Cap d’Any a la plaça Catalunya restringirà, demà a la nit, el trànsit i l’accés a aquest punt cèntric i els voltants (fins a Canaletes) per evitar que la zona acabi plena d’ampolles de vidre durant la celebració al carrer de l’entrada al 2006.

Un centenar d’agents de la Guàrdia Urbana i uns altres 100 dels Mossos d’Esquadra vetllaran perquè no hi hagi incidents. El recinte de la plaça estarà envoltat de tanques per evitar l’accés (des de les 22.30 hores) amb ampolles de vidre (s’hauran d’intercanviar per gots de plàstic, dels que se’n repartiran 6.500).

Només es podrà circular amb cotxe per la ronda de Sant Pere i la ronda Universitat a partir de les deu de la nit i fins les dues de la matinada. No es podrà passar amb cotxe ni per Pelai ni per Fontanella.

El trànsit ascendent de La Rambla es desviarà cap al Portal de la Pau i hi haurà desviacions pels carrers de Canuda, Arcs, Capellans, Sagristans i Joaquim Pou fins a la Via Laietana. La circulació per Tallers i Ramalleres es desviarà per Tallers fins a La Rambla descendent.

Estacions mig tancades

L’accés únic Plaça Catalunya-Rambles de la L3 del metro i el d’El Corte Inglés de la L1 estaran tancats. Tampoc es podrà accedir a FGC i Renfe per la plaça Catalunya.

El metro i les línies urbanes de FGC funcionaran tota la nit de Cap d’Any, a més dels NitBus. El TramBaix circularà cada 16 minuts i el TramBesòs, cada 20, de les 22 a les 7 hores, quan passarà a tenir la freqüència d’un dia festiu. L’interval de pas del metro serà d’entre nou i 10 minuts.

Més controls d’alcoholèmia

El dispositiu policial especial per Cap d’Any inclou una intensificació dels controls d’alcoholèmia, tant a les rondes com als carrers de la ciutat. La Guàrdia Urbana també vigilarà especialment la venda ambulant, no només de productes del top manta, sinó també de begudes alcohòliques. En l’operatiu de neteja del centre hi participaran 89 operaris i 32 vehicles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento